Hlavní obsah

Kvitová myslela na skleničku vína. Ale dnes to nebylo nejlepší, uznala

Trojnásobná vítězka turnaje v Madridu a jedna z největších favoritek na titul Petra Kvitová zvládla ve španělské metropoli i souboj o osmifinále, ale po výhře nad Kristinou Mladenovicovou 6:3, 7:6 se svojí hrou spokojená nebyla.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Petra Kvitová vybojovala v Madridu postup do osmifináleVideo: sntv

 
Článek

„Vítězství je vždy sladké, ale nepředváděla jsem dnes svůj nejlepší tenis. Nejlepší z tohoto zápasu je, že i když jsem neměla svůj den, dokázala jsem zvítězit," hodnotila své představení světová dvojka v pozápasovém rozhovoru.

Kvitová naposled prohrála s Mladenovicovou, finalistkou v Madridu z roku 2017, před šesti lety v Paříži, od té doby s ní neprohrála v pěti následujících vzájemných zápasech ani set.

V tom pondělním v Madridu ale měla česká lvice namále. Svěřenkyně kouče Bajina, jenž si vzal Francouzku do parády po předchozích angažmá u Sereny Williamsové, Caroline Wozniacké či Naomi Ósakaové, totiž ve druhém dějství tenistce z Fulneku zle zatápěla.

Tie break ale zvládla i přes čtyři prohrané servisy lépe Kvitová, která předtím promarnila náskok jednoho brejku.

Nadmořská výška výhodou

„Obzvlášť druhý set byl těžký, když stáhla (Mladenovicová) náskok. A samozřejmě pak i tie break, kde je to jen o pár bodech. Já jsem v něm navíc udělala dvojchybu, což je vždy komplikace. Nakonec jsem ale předvedla pár dobrých úderů," těšilo světovou dvojku.

A opět si pochvalovala hru ve vyšší nadmořské výšce (téměř 700 metrů), kde se jí tradičně daří.

„Myslím, že je to pro mě výhoda. Míče dost létají, což mi vyhovuje. Mám ráda rychlé povrchy. Tady hrajeme sice na antuce, ale díky nadmořské výšce jsou míče hodně rychlé," vysvětlovala.

O postup do čtvrtfinále se utká s Francouzkou Caroline Garciaovou nebo Rumunkou Sorenou Cirsteaovou. Na otázku, zda svoji výhru nad Mladenovicovou alespoň lehce oslaví, neměla v pozápasovém rozhovoru úplně jasnou odpověď.

„To ještě nevím. Hrála jsem dvě hodiny, tak potřebuji pořádně zregenerovat, dát si masáž, dobře se vyspat. Možná si dám i skleničku vína," smála se.

Reklama

Související témata: