Hlavní obsah

Je mu teprve 13 let, ale už má přes dva metry. Talentovaného mladíka si vyhlédl slavný Real Madrid

Pokud jste fanoušky basketbalu, doporučujeme vám zapamatovat si jméno Olivier Rioux. Tento teprve třináctiletý nadějný basketbalista drtivě převyšuje všechny své vrstevníky - a to doslova. Měří už 2 metry a 18 centimetrů a udivuje odborníky, fanoušky i samotné hráče. Ví o něm třeba Stephen Curry, rozehrávač Golden State Warriors, nebo Jamal Murray z Denver Nuggets.

Foto: Instagram: Olivier Rioux

Mladý basketbalista Olivier Rioux.

Článek

Už teď je vyšší než většina dospělých profesionálních basketbalistů - chybí mu jen tři centimetry k tomu, aby se vyrovnal nejvyššímu aktivnímu hráči NBA, Litevci Porzingisovi s 2,21 metry.

Mezi svými vrstevníky působí Olivier Rioux jako obr a dá se předpokládat, že vzhledem ke svému věku ještě poroste. Není proto divu, že byl pozván, aby si zahrál turnaj za Real Madrid.

Dres španělského giganta oblékl mladý Kanaďan na mezinárodním turnaji do třinácti let letos v dubnu. Během svého debutu zaznamenal 20 bodů a podle serveru Olympic Channel se nyní hodně spekuluje o tom, že by díky dobrému výkonu mohl s madridským klubem podepsat smlouvu.

Jeho výška, která je pro Riouxe velkou výhodou, ať už při doskocích, kdy žádný z protihráčů prakticky nemá šanci se k míči dostat, či třeba při smečování, o kterém mohou jeho o desítky centimetrů menší vrstevníci jen snít, ale také mladého hráče místy v pohybu trochu limituje.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Just realized there is a few images you didn’t see... like this dunk ! #dunk #olivierrioux

Příspěvek sdílený Olivier Rioux (@olivier.rioux),Dub 23, 2019 v 7:34 PDT

Přesto však mladík prokazuje šikovnost. Skvěle se orientuje pod košem, má solidní úspěšnost střelby, dokáže správně načasovat přihrávku spoluhráčům a poradit si umí i v obraně. Nejspíš tak o něm v budoucnosti ještě uslyšíme.

Reklama