Hlavní obsah

Úplně volný den hokejistů. Bartošák půjde na prohlídku

Bratislava

Po souboji s Ruskem, kterým čeští hokejisté završili sérii tří utkání ve čtyřech dnech, si na mistrovství světa užívají zřejmě jediný volný den bez zápasu i tréninku. Ten měli původně v plánu dnes ve 14 hodin, trenér Miloš Říha ho ale v pondělí večer zrušil.

Foto: Vasily Fedosenko, Reuters

Trenér Miloš Říha udílí svým svěřencům pokyny při zápase proti Rusku.

Článek

„Potřebujeme si od sebe všichni odpočinout," vysvětloval svůj tah. Hráči si tak dopřejí regeneraci a pokusí se načerpat nové síly. „Možná si půjdu víc prohlédnout Bratislavu, která je super. Ještě jsem tady jako turista nikdy nebyl. Půjdu objevovat krásy města, trochu se tu porozhlédnu," usmíval se brankář Patrik Bartošák.

Hráči celkem ochotně respektovali realizačním týmem nařízený klid od hokeje, většinu z nich ale chladné počasí od procházky odrazovalo. Teplota v Bratislavě vyšplhala pouze na osm stupňů Celsia, kvůli občasnému dešti a silnému větru byla ta pocitová ještě nižší. „Nic moc se venku dělat nedá. Chystáme se do sauny, využijeme hotelové wellness centrum," tvrdil obránce Michal Moravčík.

„Nějaké to kafe ve městě asi dáme, jinak budeme ale hlavně odpočívat," plánoval i útočník Michal Řepík, když vedl skupinku spoluhráčů do obchodního centra Eurovea. Trenér Miloš Říha připustil, že by si za lepšího počasí šel možná zahrát tenis, takhle ale volil na živo sledování příštího soupeře Lotyšska v souboji s Itálií.

„My jako trenéři si moc volna dopřát nemůžeme. Dělali jsme přípravy na tréninky i zápasy, hodně času jsme seděli i u videa. Každý z hráčů si ale mohl vymyslet vlastní program, nic společného se neorganizovalo a sraz všech byl zase až na večeři," doplnil asistent kouče Robert Reichel.

Oba góly jsem mohl mít, říká Patrik Bartošák. Patrik byl proti Rusku fantastický, oponuje kapitán i trenér

<a href="http://www.sport.cz/">SPORT.CZ</a>

K národnímu mužstvu se už v pondělí připojil centr Dallasu Radek Faksa. "Dnes ráno byl na ledě. Počkáme ještě na středeční týmový trénink a pak se rozhodneme," řekl asistent trenéra Robert Reichel. Do slovenské metropole dorazil také plzeňský útočník Milan Gulaš. Dvakrát v řadě nejproduktivnější hráč základní části extraligy se přitom koncem dubna Říhovi omluvil kvůli střevním potížím, na které dostal antibiotika.

Říha však zariskoval a nabídl mu další příležitost. „S Milanem jsme byli dvakrát na ledě, měl trénink na suchu jak včera, tak dneska. Uvidíme, jak to bude probíhat dál. Je tu s námi, není akreditovaný, proto nemůže být ani s týmem na ledě. Rozhodnutí, zda ho dopsat, nebo ne, uděláme asi v nejbližších dnech, asi ve středu. Pak se rozhodneme, co dál," řekl kouč.

Já myslím, že nám nevadí, když si sednem trošku na prdel, říká kapitán Jakub Voráček

<a href="http://www.sport.cz/">SPORT.CZ</a>

Reklama