Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Příbram 1:4Příbram rozstřílela Ďolíček, Klokani se přiblížili sestupové baráži!

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Vaníček 1 : 0
14. Mingazov 1 : 1
44. Kingue 1 : 2
50. Matoušek 1 : 3
85. Polidar 1 : 4
Záznam online reportáže

Praha

Nad Ďolíčkem se vznáší strašák sestupové baráže. Debakl 1:4 s Příbramí v úterním duelu fotbalové ligy nadstavbové skupiny o záchranu odsoudil Bohemians 1905 k pádu na první barážovou příčku. Právě z ní utekli Středočeši, v jejichž dresu zářil útočník Jan Matoušek. Kromě gólu se podílel na vyrovnávací trefě Mingazova, po faulu na něj navíc zahodil Rezek penaltu. Vítěznou branku obstaral Kamerunec Kingue, čtvrtou branku v závěru přidal Polidar.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Příbrami oslavují gól Oliviera Kingueho na 2:1 během utkání nadstavby Fortuna ligy ve skupině o udržení s Bohemians 1905.

Článek
Fotogalerie

Klokani doma góly šetří, proti Příbramí se však dočkali už ve 2. minutě. Vaníček v pokutovém území obehrál dva protihráče a vypálil na bližší tyč. Brankář Kočí nereagoval, míč zaplul do sítě. Po dalším zaváhání Kočího mohl zvýšit Krch, jenže to od domácích bylo prakticky všechno.

Místo toho, aby je rychlá branka povzbudila, pozitivní dopad měla paradoxně na Středočechy. Brzy mohl Ďolíček zmrazit Mingazov, který pláchl obraně, Fryšták však domácí zachránil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Matoušek z Příbrami a Lukáš Hůlka z Bohemians během utkání nadstavby Fortuna ligy ve skupině o záchranu.

Poté se začal prosazovat hbitý Matoušek. Únik po levé straně zakončil prudkou střelou, Fryšták ji s námahou vyrazil na roh. Matouškova druhá návštěva v šestnáctce Klokanů znamenala penaltu, neboť Krch ho ve skluzu fauloval. Zkušený kapitán Rezek ale poslal balon nad.

Ale ani tento moment Příbram nezlomil. Nejprve Polidar levačkou trefil tyč, poté už se hosté dočkali vyrovnání. Matoušek utekl Ljovinovi, jeho nepříliš prudká rána vypadla Fryštákovi z rukou, pohotový Mingazov se zblízka nemýlil. Středočeši neměli dost, ještě do přestávky výsledek otočili premiérovým ligovým gólem Kamerunce Kinguea, jenž se prosadil po rohovém kopu.

Že po přestávce přijde tlak Klokanů? Kdepak. Naopak potřetí udeřila Příbram. Vynikající Matoušek si po brejku pohrál se třemi protihráči a mazácky zakončil - 1:3. Až po hodině o sobě dali vědět domácí, Krch po rohu hlavičkoval přímo do náruče Kočího. Hosté ovšem žádné drama nepřipustili, v závěru jejich výhru přikrášlil Polidar.

Dvě kola před koncem nadstavby o záchranu tak Klokani uvízli v marastu. Trumfy v bitvě o odvrácení sestupové baráže nyní drží Příbram, která zvítězila v této sezoně venku teprve podruhé.

3. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o záchranu:
Bohemians Praha 1905 - 1. FK Příbram 1:4 (1:2)
Branky: 2. Vaníček - 32. Mingazov, 44. Kingue, 50. Matoušek, 85. Polidar. Rozhodčí: Berka - Flimmel, Šimáček. ŽK: Krch, Hůlka - Polidar. Diváci: 3055.
Bohemians 1905: Fryšták - Hůlka (74. F. Hašek), Krch, Pokorný - Dostál, Vacek, Ljovin (46. Puškáč), Bartek - Reiter, Hilál (86. Záviška), Vaníček. Trenér: M. Hašek.
Příbram: Kočí - Nový, Tregler, Soldát, Antwi - Mingazov (88. Jablonský), Kingue, Polidar (86. Kodr), Rezek - Matoušek (90. Skácel) - Fantiš. Trenér: Nádvorník.

Reklama

Související témata: