Hlavní obsah

Baník - Liberec 0:1Drtivý závěr nepomohl, Ostrava prohrála čtvrtý zápas v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
86. Mara 0 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Baníku Ostrava prohráli v úterním utkání skupiny o titul doma se Slovanem Liberec 0:1. Branku vstřelil chvíli před koncem Mara. Severočeši se dostali na páté místo před Ostravu. Baník prohrál počtvrté za sebou.

Foto: Vladimir Pryček, ČTK

Zleva Václav Procházka z Baníku a Aleš Nešický z Liberce v utkání nejvyšší soutěže.

Článek
Fotogalerie

Důležitý zápas dvou hlavních aspirantů na páté místo se odehrál v sychravém a deštivém počasí v pětistupňovém chladu, který se podepsal i na kvalitě zápasu. Na promočeném trávníku byli domácí v první půli aktivnější, ale bez zraněných Baroše, Jánoše a čerstvě i Diopa byla ostravská ofenzíva bezzubá.

Zodpovědnost se na sebe snažil brát aktivně hrající Holzer, který se ve 36. minutě šikovně uvolnil ve středu hřiště a jeho prudká rána z 25 metrů byla prvním nebezpečným momentem zápasu, jenž musel vyřešit liberecký gólman Nguyen.

Jinak byl ale tlak Ostravy spíše platonický a chybělo mu zakončení. Až ve 45. minutě se znovu dostal k ráně Holzer, ale po ideálním Kuzmanovičově sklepnutí, z šestnácti metrů vysoko přestřelil.

Baník lépe vstoupil i do druhé půle a hned v úvodu měl možnost jít do vedení, jenže Mešaninov ani dorážející Holzer Nguyena nepřekonali.

Jalovou převahu Ostravy mohl utnout v 59. minutě Hybš. Liberecký bek si seběhl na levém křídle za záda domácí obrany a jeho vyloženou příležitost zmařil až Laštůvka.

Neustálý déšť utopil i náznaky kombinačního fotbalu, utkání oba týmy spíše jen dobojovaly. Jednu šanci Baník ještě měl: v 75. minutě přistál ideální centr na hlavě střídajícího Šašinky, který však hlavičkou z malého vápna minul.

V závěru se už rodily nebezpečné situace jen po standardních situacích a jedna z nich také rozhodla. Čtyři minuty před koncem se po rohovém kopu v závaru opřel do odraženého míče Mara a vstřelil jediný gól.

Ostrava takřka vzápětí po velké skrumáží v libereckém vápně mohla srovnat, ale Procházkova střela přes hlavu orazítkovala jen břevno. Ostrava v třetím vzájemném utkání na jaře s Libercem poprvé prohrála a přenechala Slovanu páté místo, které může v případě triumfu Slavie ve finále poháru znamenat účast v kvalifikačním utkání o Evropskou ligu s vítězem prostřední nadstavbové skupiny.

3. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o titul:
Baník Ostrava - Slovan Liberec 0:1 (0:0)
Branka: 86. Mara. Rozhodčí: Matějček - Moláček, Myška. ŽK: Kuzmanovič, Mešaninov, O. Šašinka - Musa, Kozák, Hybš. Diváci: 5115.
Ostrava: Laštůvka - Pazdera, Procházka, Stronati, Fleišman - Holzer, Mešaninov, Jirásek (89. Šindelář), Fillo - Hrubý - Kuzmanovič (69. O. Šašinka). Trenér: Páník.
Liberec: Nguyen - Fukala, Kačaraba, Mara, Hybš - Breite - Potočný, Nešický (72. Pešek), Musa, Sýkora (90. Karafiát) - Kozák (84. Pázler). Trenér: Hornyák.

Reklama

Související témata: