Hlavní obsah

Kanada - Francie 5:2Kanada nezaváhala. Na MS slaví třetí výhru

Košice/Praha

Žádné překvapení nepřipustili. Kanadští hokejisté porazili na mistrovství světa v Košicích Francii 5:2 a po úvodní porážce s Finskem si připsali třetí výhru za sebou. Dvěma góly se na tom podílel útočník Anthony Mantha. Francie dál čeká na první výhru, se ziskem jednoho bodu je v tabulce skupiny A sedmá.

Foto: David W Cerny, Reuters

Kanadská radost po gólu proti Francii.

Článek

Zámořští hráči si klíčový náskok vypracovali již v úvodní třetině. K první brance jim pomohla přesilovka pět na tři, kterou využil Mantha. O druhý gól se postaral Nurse a skóre první části uzavřel Cirelli. Útočník Tampy ještě krátce před svou trefou orazítkoval i tyč.

Ve druhé dvacetiminutovce Kanaďané nevyužili několik příležitostí a soupeř snížil. Hráči ze země Galského kohouta v úvodních dvaceti minutách vyslali na Harta v brance Kanady jen dvě střely, ve druhé části byli mnohem aktivnější a gólově se prosadil kapitán Fleury v početní výhodě.

Kanaďané následně nastřelili další tyč a ve 43. minutě na chvíli utkání zdramatizoval Rech. Favorit ale přidal a rychle si vypracoval tříbrankový náskok. Na turnaji poprvé chytajícího Buysseho pokořili Mantha, který na šampionátu skóroval už popáté a potvrdil pozici nejproduktivnějšího hráče týmu, a Stone.

Mistrovství světa v hokeji na Slovensku:
Kanada - Francie 5:2 (3:0, 0:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 9. Mantha (Theodore, Severson), 11. Nurse (Marchessault, Dubois), 17. Cirelli (Couturier, Reinhar), 49. Mantha, 51. Stone (Marchessault) - 37. Fleury (Chakiachvili, Guttig), 43. Rech. Rozhodčí: Reneau (USA), Öhlund - Malmqvist (oba Švéd.), Lhotský (ČR). Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Diváci: 4519.
Kanada: Hart - Severson, Nurse, Stecher, Chabot, Myers, Theodore - Stone, Dubois, Marchessault - Reinhart, Couturier, Cirelli - Mantha, Turris, McCann - Joseph, Strome, Jost - Henrique, Bertuzzi. Trenér: Alain Vigneault.
Francie: Buysse - Gallet, Hecquefeuille, Chakiachvili, Thiry, Janil, Crinon, Dame-Malka - Rech, Guttig, Texier - Fleury, Claireaux, T. Bozon - Bertrand, Ritz, Treille - Leclerc, Berthon, Perret - Valier. Trenér: Philippe Bozon.

Reklama

Související témata: