Hlavní obsah

Hejnovou po trénincích opravili, teď vyhlíží závody i slávistické oslavy

Praha

Čtvrtku překážek běžela naposledy začátkem loňského srpna. Na mistrovství Evropy v Berlíně skončila Zuzana Hejnová v semifinále zklamaná a rozbolavělá. Svůj návrat k trati, na které dvakrát vládla atletickému světu, chystá na 3. června na Memoriál Josefa Odložila, první venkovní test ji čeká už v sobotu na extralize v Plzni, kde poběží dvoustovku a 100 metrů překážek. „Věřím, že holkám specialistkám zatopím,“ doufá.

Foto: Ivana Roháčková

Česká rekordmanka na čtvrtce překážek Zuzana Hejnová.

Článek

V Jihoafrické republice strávila 43 dnů, tak dlouhé soustředění dosud nezažila. „Ale uteklo rychle, já to mám v Africe ráda,“ ujišťuje. O achilovky se jí starala tamní fyzioterapeutka. „Za ty roky už mě zná, je hrozně šikovná. Ani se nevyplatí tam brát někoho z Čech,“ vypráví.

„Chodila jsem k ní třikrát týdně, ve svém věku odtrénuju kvalitní tréninky, ale pak mě musí někdo opravit,“ usmívá se dvaatřicetiletá Hejnová.

Na startu extrémně dlouhé sezony, která vyvrcholí na přelomu září a října světovým šampionátem v katarském Dauhá, je tak fit a plna očekávání. „Z tréninků mám dobrý pocit, ale tam běhám třeba do sedmé překážky, a to je něco jiného než celá čtvrtka,“ upozorňuje.

„Teď hlavně musím získat sebevědomí,“ plánuje Hejnová, které se vloni nepovedlo stlačit čas pod 55 sekund. Na Odložilově memoriálu by měla mít konkurenci v podobě loňské vítězky, Američanky Georganne Molineové.

Nervy asi přijdou

„Nervózní budu, první start po dlouhé době, a ještě doma na Julisce. Navíc to bude můj jediný start u nás, protože na Zlaté tretře bohužel překážky nemám,“ lituje.

Ještě než přijde závodní stres, bude se Hejnová jako fanynka Slavie lehce nervovat u finiše fotbalové ligy. „V neděli bude titul, jen škoda, že je to až v Ostravě. A oslaví se pak doma při derby, na to se sparťanům nebude koukat hezky,“ usmívá se atletka, která se snaží nevynechat žádné utkání v Edenu.

„A v Africe jsem koukala na všechny zápasy přes internet, Evropskou ligu s Chelsea dokonce vysílala tamní televize,“ hlásí.

Reklama