Hlavní obsah

Po zklamání v Chomutově cítí obránce Jank v Plzni novou šanci

K velkým hráčským změnám dochází v kádru extraligového hokejového celku HC Škoda Plzeň. Bronzový celek minulého ročníku opouští řada zkušených hráčů, a tak vedení klubu hledá a přivádí nové posily. Jednou z nich bude obránce Bohumil Jank, který naposledy působil v Chomutově.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bohumil Jank během přípravného utkání

Článek

Důrazný bek má za sebou už bohatou kariéru a věří, že v Plzni dostane nový impuls. Hokejově sbíral první ostruhy v Českých Budějovicích, odkud zamířil v rámci stěhování HC Mountfield do Hradce Králové. Z extraligového týmu Východočechů krátce hostoval v prvoligových Litoměřicích a získal angažmá i ve hvězdami nabitém kádru Třince. V jeho barvách okusil dokonce finále extraligy na jaře 2018. Poté přestoupil do Chomutova.

„Na severu Čech to byla náročná sezona. Pohybovali jsme se na dně tabulky a museli jsme hrát baráž o udržení. V ní na klub i celé mužstvo dolehla psychická tíha a nepovedlo se nám pro Chomutov extraligu zachránit," líčil Jank, jenž se v chomutovském dresu kromě bojovné hry v obraně prosazoval i střelecky.

Jank: Sestup byl velkým zklamáním

Měl v tomto směru úspěšné období. Vstřelil v základní části extraligy sedm gólů, přičemž lepší bilanci mezi obránci zaznamenalo jen šest hráčů včetně reprezentanta Petra Zámorského. Ani osobní statistiky nemohly Janka uspokojit. „Celkově byl sestup velkým zklamáním, ale to platí všeobecně pro kolektivní sporty," uvažoval obránce nad nezdarem Chomutova.

Jank bere přestup do Plzně jako novou šanci. „Přece jen místní tým patří dlouhodobě do špičky české extraligy a letošní bronz je toho důkazem. Mnoho nescházelo, aby si Plzeňští zahráli finále," připomněl nedávný vrchol sezony.

V plzeňském dresu se může těšit i na Ligu mistrů. „Poznal jsem tuhle soutěž už při působení v Třinci. A teď vím, že i v posledním ročníku Plzeň došla v evropském měřítku hodně daleko, takže budeme chtít od srpna potvrdit dobré jméno plzeňského hokeje i nadále," mínil Jank.

O tom, že Plzeň je dobrou hokejovou adresou, nová posila nepochybuje. Vždyť například na probíhajícím mistrovství světa startuje sedm českých reprezentantů, kteří už jako odchovanci začínali nebo během kariéry prošli tímto klubem - brankář Francouz, obránci Moravčík, Sklenička, útočníci Gulaš, Jan Kovář, Kubalík, Simon. A to ještě v přípravě před MS byli i Jeřábek a Mertl.

Reklama

Související témata: