Hlavní obsah

Francie - Slovensko 3:6Outsider se přiblížil Slovensku na rozdíl gólu, pak dostal nařezáno

Košice
Aktualizováno

Hokejisté Slovenska vyhráli v pátečním utkání MS ve skupině A nad Francií jasně 6:2. Slováci vedli 3:0, soupeř pak snížil na rozdíl jedné branky, nakonec ale domácí tým bez problémů vyhrál. Gólem a dvěma asistencemi se na výhře domácí reprezentace podílel útočník Richard Pánik.

Foto: David W Cerny, Reuters

Slovenský hokejista Richard Pánik slaví poté, co vstřelil gól na mistrovství světa.

Článek
Fotogalerie

Slováci ztratili předešlé dva zápasy v samém závěru a porážky ovlivnily i úvod jejich dalšího utkání. Byli sice mírně aktivnější, gólové šance si však nevytvářeli.

K vedení jim nakonec pomohly přesilové hry. První dva fauly Francouzů sice nepotrestali, ve 14. minutě se ale již dostali do vedení, když skóre otevřel Pánik. V 19. minutě mohl zvýšit vedení Slovenska Lantoši, samostatný nájezd ale gólově nezakončil. Na druhé straně v podobné šanci selhal Fleury.

Když v závěru první třetiny přidal druhou branku Sukel a v 25. minutě zvýšil na 3:0 hezkou akcí v přesilovce Hudáček, zdálo se, že je rozhodnuto. Francii se ale podařilo duel zdramatizovat. Nejprve v signalizované početní výhodě snížil Manavian a v 35. minutě přidal další branku v přesilovce Texier, jenž dokázal využít zakrytého výhledu gólmana Rybára.

Tým kanadského kouče Ramsayho se ale se složitou situací dokázal vyrovnat. Příležitosti v závěru druhé části ještě domácí hráči nevyužili, ale po 16 sekundách třetí části je uklidnil Černák. Navíc o dvě minuty později přidal dokonce v oslabení další gól Čajkovský a bylo rozhodnuto. Na rozdělení bodů už nic nezměnily ani další dvě branky, které diváci ve vyprodané Steel areně viděli.

Mistrovství světa v hokeji na Slovensku
Skupina A (Košice)
Francie - Slovensko 3:6 (0:2, 2:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 33. Manavian (Hecquefeuille, Bertrand), 36. Texier (Chakiachvili, Fleury), 58. Rech (Texier, Dame-Malka) - 14. Pánik (Lantoši, Sekera), 20. Sukel (Fehérváry, Tatar), 26. L. Hudáček (Pánik, Černák), 41. Černák (Pánik, Tatar), 43. Čajkovský (Buc), 46. Nagy (Daňo, Marinčin). Rozhodčí: Gofman (Rus.), Schukies (Něm.) - Lhotský (ČR), Kaderli (Švýc.). Vyloučení: 6:2. Využití: 1:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 7440.
Francie: Hardy (46. Buysse) - Chakiachvili, Thiry, Hecquefeuille, Crinon, Manavian, Janil, Dame-Malka - Rech, Guttig, Texier - Fleury, Claireaux, T. Bozon - Bertrand, Valier, Treille - Leclerc, Ritz, Perret - Berthon. Trenér: Philippe Bozon.
Slovensko: Rybár - Černák, Sekera, Čajkovský, Marinčin, Fehérváry, Koch - Pánik, L. Hudáček, Tatar - Nagy, Krištof, Studenič - Daňo, Sukel, Lantoši - Liška, Buc, Lunter, od 46. navíc Zigo. Trenér: Craig Ramsay.

Reklama

Související témata: