Hlavní obsah

Finsko - Velká Británie 5:0Outsider odolával jen třetinu, pak si Finové zastříleli

Košice/Praha

Hokejisté Finska vyhráli v pátečním utkání na mistrovství světa ve skupině A nad Velkou Británií 5:0. Outisder byl sice pod tlakem, ale první góly inkasoval až v prostřední dvacetiminutovce. Finsko v závěru ještě náskok navýšilo a posunulo se do čela tabulky, poražení Britové jsou bez bodu poslední.

Foto: David W Cerny, Reuters

Brankář hokejové reprezentace Ben Bowns v akci během utkání mistrovství světa.

Článek
Fotogalerie

Finové byli v bitvě s Velkou Británií obrovskými favority. V první třetině sice měli jasně navrch, ale ani jednu ze svých šancí nedokázali proměnit.

Až v prostřední dvacetiminutovce udeřili, povedlo se jim to hned třikrát. Nejprve se po 24 sekundách hry prosadil v přesilovce Rajala, za chvíli přidal Ohtamma druhou trefu a uklidnil favorita. Ještě do druhé přestávky se trefil Kiviranta a Finsko vedlo 3:0.

Další branky přidal favorit až k závěru. Kuusela skóroval do prázdné branky, skóre pak pečetil jedenáct sekund před koncem na 5:0 při přesilovce Lehtonen.

Mistrovství světa v hokeji na Slovensku
Skupina A (Košice)
Finsko - Velká Británie 5:0 (0:0, 3:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 21. Rajala (M. Lehtonen, Olkinuora), 26. Ohtamaa (Tyrväinen, Savinainen), 35. Kiviranta (M. Koivisto, Tyrväinen), 58. Kuusela (Savinainen). 60. M. Lehtonen (Jokiharju). Rozhodčí: Öhlund (Švéd.), Reneau (USA) - Leermakers (Niz.), Vanoosten (Kan.). Vyloučení: 2:4. Využití: 2:0. Diváci: 5618.
Finsko: Olkinuora - M. Lehtonen, Ohtamaa, P. Lindbohm, Jokiharju, Mikkola, Kaski, M. Koivisto, Hakanpää - Rajala, Ilomäki, Ojamäki - Pesonen, Manninen, Kakko - Savinainen, Luostarinen, Kuusela - Kiviranta, Tyrväinen, Anttila. Trenér: Jukka Jalonen.
Velká Británie: Bowns - O'Connor, D. Phillips, Richardson, Lee, Mosey, Billingsley, Ehrhardt - Shields, Perlini, Lake - Dowd, Hammond, Farmer - J. Phillips, Lachowicz, Betteridge - Lewis, Davies, Kirk - Ferrara. Trenér: Peter Russell.

Reklama

Související témata: