Hlavní obsah

Karviná - Bohemians 1905 0:1Strakův tým smutní, první ligu bude zachraňovat bitvou s Jihlavou

Fotbalisté Karviné prohráli doma v předposledním kole pětizápasové nadstavby první ligy ve skupině o záchranu s Bohemians 1905 0:1 a budou muset do baráže o nejvyšší soutěž. Slezané skončí na patnáctém místě tabulky a čeká je dvojutkání s druhým týmem druhé ligy Jihlavou. Pražané se naopak posunuli na nesestupovou třináctou příčku a k definitivě udržení jim stačí v posledním kole získat bod. Zápas v Karviné rozhodl v 31. minutě kapitán "Klokanů" Josef Jindřišek.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Vojtěch Smrž z Karviné, Antonín Vaníček z Bohemians.

Článek

Bohemians v březnovém duelu v Karviné zvítězili 3:0 a také dnes začali lépe. Jako první sice vážněji zahrozil v 15. minutě Krivák, jehož hlavička skončila těsně nad, od té doby ale byli lepší hosté. Ve 22. minutě střílel Bartek a jen těsně minul.

V 31. minutě už Pražané slavili vedení. Guba nepokryl nabíhajícího Dostála, který stihl balon od autové čáry nakopnout do vápna, kde jej po sérii odrazů získal Jindřišek a poslal ho pod břevno. Osmatřicetiletý defenzivní záložník si připsal jubilejní 20. gól v první lize.

Velkou šanci měl Nečas

Hosty branka nakopla. O dvě minuty později hlavičkoval pod břevno Nečas a domácí zachránil Pastornický. Karvinský trenér Straka byl s první půlí viditelně nespokojený a po pauze hned dvakrát střídal. Na hřiště se dostali Záhumenský a Ba Loua, který hru Slezanů trochu oživil.

Po jeho obloučku do vápna netrefil míč Bukata, v 72. minutě sám Ba Loua střílel, ale jen do středu brány. V 74. minutě minul Rundič. Karviná měla převahu, ale ve finální fázi se trápila. V 88. minutě se Slezané neprosadili ani po velkém závaru.

Naopak v poslední minutě mohl po slalomu přes čtyři hráče přidat pojistku střídající Reiter, ale ztroskotal na Pastornickém. Pražany to ale už nemuselo příliš mrzet. "Klokani" potvrdili, že se jim více daří venku, kde získali 24 z celkových 39 bodů v této ligové sezoně.

4. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o záchranu:
MFK Karviná - Bohemians Praha 1905 0:1 (0:1)
Branka: 31. Jindřišek. Rozhodčí: Marek - Pelikán, Kotík. ŽK: Smrž (Karviná). Diváci: 2470.
Karviná: Pastornický - Krivák, Smrž, Rundič, Djordjevič (46. Záhumenský) - Bukata (63. Galuška) - Moravec, Lingr, Budínský, Guba (46. Ba Loua) - Wágner. Trenér: Straka.
Bohemians: Valeš - Hůlka, Šmíd, Pokorný - Dostál, Ljovin, Jindřišek, Bartek - Vacek (56. Puškáč), Nečas (71. Reiter), Vaníček (82. Záviška). Trenér: M. Hašek.

Reklama

Související témata: