Hlavní obsah

Po direktu s Příbramí nebylo snadné hráče nachystat, přiznal trenér klokanů Hašek

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Poprvé až ve čtvrtém kole nadstavbové části dokázali zvítězit fotbalisté Bohemians Praha 1905. V Karviné vyhráli gólem kapitána Josefa Jindřiška 1:0 znovu přeskočili Příbram a vyhoupli se z barážové pozice. K jistotě udržení potřebují v posledním kole získat bod. To Karviná už bude jistě předposlední a o ligu s zahraje s Jihlavou.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Bohemians Martin Hašek mohl být s výsledkem spokojen

Článek

„Měli jsme před utkání jasný cíl. Z posledních dvou utkání získat čtyři body, abychom se vyhnuli baráži. Udělali jsme ten větší tříbodový, ale musíme to ještě potvrdit doma," ulevil si kapitán klokanů Jindřišek, který hned z první střely v zápase, nicméně až po půlhodině hry, rozvlnil síť za brankářem Karviné Pastornickým.

Klíčovou práci odvedl u brankové čáry obránce Dostál, který se nenechal odtlačit Gubou a poslal balon do vápna. „Šel mi tam balon proti noze a první myšlenka byla, že to propálím. Ale půl metru přede mnou byl hráč, tak jsem to zaseknul, balon mi zůstal po nohou, tak jsem naznačil že vystřelím, abych donutil hráče něco udělat. Pak jsem si ho dal trošku do pohybu na levačku a říkal jsem si, že to musím trefit do vejšky, to se podařilo," popisoval klíčový moment utkání Jindřišek.

Straka: Byla to diletantská chyba

Karvinského trenéra Františka Straku nedůraz před rozhodujícím gólem hodně rozzlobil. „Nabídli jsme soupeři šanci další diletantskou chybou, stejně jako proti Dukle, kdy z toho byla penalta. Další větší příležitost už pak neměli. Jde o přístup, když hráči chtějí hrát, musí ukázat stoprocentní přístup," zlobil se Straka.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Vojtěch Smrž z Karviné, Antonín Vaníček z Bohemians.

Karvinského gólmana v první půli protáhli ještě Nečas, zbytek utkání se ale Pastornický v brance docela nudil. Domácí ale drtivou převahu v nic zajímavého nepřetavili. „Po gólu na 1:0 jsme začali bránit místo abychom hrozili z brejků. Prostřídal jsem a doufal, že čerství hráči zahrozí, ale prodoufal jsem se až ke konci utkání," krčil rameny trenér Pražanů Martin Hašek.

Hašek: V Karviné jsme hráli o všechno

Pro místy hodně defenzivní výkon ale měl vysvětlení. „Poté, co jsme hráli semifinále domácího poháru a bojovali do posledních minut o postup do skupiny o Evropskou ligu jsme do nadstavby jsme vstoupili velmi špatně. Remizovali jsme na Dukle a se Slováckem, pak přišel direkt od Příbrami a najednou jsme v Karviné hráli takřka o všechno," popisoval kouč klokanů.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Antonín Vaníček z Bohemians, Ondřej Lingr z Karviné, Vladislav Ljovin z Bohemians, Adriel D Avila Ba Loua z Karviné.

„Spadnout do baráže nebyl náš cíl a neměli jsme už kam couvnout. Kdybychom prohráli, tak by bylo vyřešeno a ani remíza by nám určitých okolností nestačila. Nebylo jednoduché hráče připravit tak, abychom to zvládli. Celé této situaci i odpovídal výkon. Nepředvedli jsme to, na co jsme venku na jaře zvyklí. Neměli jsme tolik šancí a nebyli jsme ani nebezpeční. Nicméně jsme šťastní, ale vítězství bude mít cenu, jen když přidáme další bod," vykládal Hašek.

Reklama

Související témata: