Hlavní obsah

Sparta - Jablonec 2:0Využitá přesilovka jako omluva, Kanga vytvořil karetní rekord

Praha

Poslední utkání na domácí půdě už nic nemohlo změnit na jejich konečně třetí příčce a čtvrtém místu soupeře. Fotbalisté pražské Sparty ve 4. kole skupiny o titul porazili Jablonec 2:0 a aspoň trochu se tak omluvili za středeční rekordní porážku v Plzni. Hosté hráli déle než poločas bez vyloučeného Hovorky, sparťan Kanga zase inkasoval třináctou žlutou kartu v sezoně, což je rekord české ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

O první branku Sparty se postaral Štetina.

Článek
Fotogalerie

Letenští už mohli nasadit do základní sestavy Tetteha, ve středu v Plzni však pro změnu přibyl na marodku Costa. Historický debakl od Viktorie tak Sparta začala napravovat s úplně jinou stoperskou dvojicí Štetina - Radakovič.

Kotel fanoušků zahájil svůj protest. Dorazil bez vlajek, nefandil a vyvěsil transparent „15 let s Křetínským - 15 minut tichého smutku".

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Sparty jasně vyjádřili svůj názor

Než čtvrthodinka skončila, domácí už vedli. Aktivní byli oba stopeři. Radakovič hned na začátku pomalu zvedal ruce nad hlavu, jeho hlavičku po rohu však brankář Hanuš nohou vykopl.

Skóre se tak změnilo až v 12. minutě po dalším rohu. Štetinův první pokus stačil Hübschman odvrátit jen před střelce, který se napodruhé důraznou střelou prosadil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

O první branku Sparty se postaral Štetina

Kubista ve velké šanci minul

Jablonec mohl brzy oplatit stejnou mincí. Také po rohu a také díky stoperovi. Jenže zcela neobsazený Kubista branku těsně minul.

Pět minut před přestávkou získala Sparta přesilovku. Tetteh po kombinaci s Kangou utíkal sám na branku a Hovorka ho zezadu fauloval. Útočník faul ustál, sudí Housek tak nechal akci dohrát a pak exsparťanského stopera vyloučil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty bojovali o ligové body s Jabloncem

O něco lépe dopadl Kanga, který inkasoval jen žlutou kartu. Byla však pro něj třináctá v sezoně, což je rekord české ligy.

Po přestávce Sparta přesilovku využila, Čivič s Hložkem připravili gólové zakončení Zahustelovi.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Ondřej Zahustel (vlevo) se spoluhráči ze Sparty se raduje z gólu.

Zápas pak musel být v 62. minutě na chvíli přerušen kvůli hustému dýmu z dýmovnic, které odpálil sparťanský kotel. Když se pak ozval i hlasitý výbuch, zbytek stadionu ocenil výtržnosti ultras skandováním Hovada...

Rozhodnutý duel pak na trávníku v poklidu dospěl ke svému závěru.

Fotbaloivá liga - 4. kolo skupiny o titul:
Sparta Praha - FK Jablonec 2:0 (1:0)
Branky: 12. Štetina, 57. Zahustel. Rozhodčí: Houdek - Mokrusch, Pečenka - Královec (video). ŽK: Kanga (Sp.). ČK: 40. Hovorka (Jabl.). Diváci: 7125.
Sparta: Heča - Zahustel (78. Chipciu), Radakovič (88. Plechatý), Štetina, Hanousek - Karlsson, Hašek, Kanga, Frýdek, Hložek - Tetteh (56. Čivič). Trenér: Horňák.
Jablonec: Hanuš - Holeš, Hovorka, Kubista, Sobol - Hübschman (65. Pilík) - Kratochvíl, Trávník (88. Peřina), Považanec, Jovovič (78. Pluštil) - Doležal. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: