Hlavní obsah

Sešívaní znovu dosáhli svého. Na derby se Spartou otevřou i severní tribunu

Aktualizováno

Sešívaní se mohou těšit, že mistrovské korunovace si užijí v kompletním obsazení. Disciplinárka vyhověla žádosti fotbalové Slavie o podmíněné upuštění od výkonu zbytku trestu odehrání utkání bez přítomnosti diváků v části stadionu. Na nedělní derby se Spartou tak může mít vršovický klub otevřenou i tribunu Sever. Titul si červenobílí pojistili již nedělní remízou v Ostravě.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Fanoušci Slavie během derby se Spartou.

Článek

Disciplinární komise zavřela začátkem května Slavii na dva soutěžní zápasy tribunu Sever. Klub byl potrestán za výtržnosti fanoušků při pohárovém derby se Spartou, během něhož kvůli použití pyrotechniky přerušili zápas.

Trest se měl týkat duelů s Plzní a Jabloncem. Vršovický klub si ovšem poradil. Uspěl u odvolací komise s žádostí o odklad trestu, takže na klíčovou bitvu o titul s Viktorií měl tribunu otevřenou. Klub převzal garanci za své fanoušky a trest vstoupil v platnost až při utkání s Jabloncem, kdy se kotel přesunul za opačnou branku na jižní tribunu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Slavie během derby se Spartou.

Měl se týkat také derby se Spartou v závěrečném nedělním kole nadstavby. Ale nebude, disciplinárka vyhověla další žádosti sešívaných a podmínečně upustila od druhé části trestu.

Dalšího výkonu trestu již není třeba

„Fanoušci Slavie v posledních třech domácích utkáních prokázali, že lze fandit bez pyrotechniky nebo jiných závažných excesů, a na kvalitu jejich divácké podpory to nemělo vliv. Byla tak splněna podmínka definovaná disciplinárním řádem, že potrestaný v době výkonu trestu svým chováním prokázal, že dalšího výkonu tohoto trestu již není třeba," argumentuje předseda komise Richard Baček.

„Podmínka bude platná do konce letošní kalendářního roku. Chování fanoušků Slavie v nadcházejících utkáních (včetně středečního pohárového finále v Olomouci) budeme samozřejmě bedlivě sledovat, analyzovat a v případě opakování závadného chování přistoupíme k okamžitým opatřením," ujišťuje Baček.

Reklama

Související témata: