Hlavní obsah

Hradec v Lize mistrů s obhájcem. Koho mají Plzeň, Třinec a Liberec?

Hokejisté Hradce Králové se v příštím ročníku Ligy mistrů utkají v základní skupině i se švédských týmem Frölunda Indians, který soutěž dvakrát za poslední tři roky vyhrál. Dalšími soupeři Mountfieldu ve skupině H budou Štýrský Hradec a Cardiff Devils.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Klimek (vlevo) ze Sparty a hradecký útočník Lukáš Cingel. Ilustrační snímek.

Článek

Mistrovský Třinec byl při dnešním losu v dějišti mistrovství světa v Bratislavě zařazen do skupiny D a Oceláře čeká konfrontace s Lausanne, Lahti a Juností Minsk.

"S losem jsme celkově spokojeni. Přáli jsme si po předchozích cestách strávených zejména po severní Evropě drobnou změnu, což se povedlo. Věřím, že nové destinace budou lákavé i pro naše fanoušky a postoupíme ze skupiny do další fáze soutěže," uvedl sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

S Masarykovým pohárem pro vítěze extraligy pózuje brankář Třince Šimon Hrubec. Ilustrační snímek.

Uvítal, že se fanoušci slezského klubu podívají do Švýcarska, dějiště příštího MS. "Švýcarská liga je nesmírně kvalitní, o její síle svědčí, že na bratislavském mistrovství světa má jen ve švýcarském národním týmu sedmnáct zástupců, takže to bude těžký soupeř," dodal Peterek.

Liberec, poražený finalista a vítěz základní části extraligy, bude hrát v "céčku" s Luleou, Augsburgem a Belfastem. Plzeň nastoupí ve skupině B proti Hämeenlinně, Zugu a dánskému týmu Rungsted Seier Capital.

"Čeká nás těžká skupina, člověk si nevybere. Hämeenlinna je finský mistr, Zug je velmi kvalitní švýcarské mužstvo. Dánský tým je malá neznámá, určitě si seženeme nějaké informace. Jak už jsem řekl, nečeká nás nic lehkého, ale náš cíl je pokusit se vybojovat postup," uvedl sportovní manažer Západočechů Tomáš Vlasák.

Program základních skupin bude zahájen 29. srpna a první část LM skončí 16. října. Stejně jako v minulosti se týmy utkají systémem doma - venku. Do play off postoupí dva týmy z každé skupiny a hrát se bude na odvety s výjimkou finále, které je naplánované na 4. února.

Foto: Sport.cz

Gólová radost hokejistů Frölundy ve finále Ligy mistrů.

V uplynulé sezoně se o nejlepší český výsledek v mezinárodní soutěži postarala Plzeň, jež až v semifinále prohrála s Frölundou. Historickým maximem je účast Sparty ve finále v sezoně 2016/17. I Pražané v něm prohráli s Frölundou.

Los hokejové Ligy mistrů sezony 2019/20:
Skupina A:
EC Klagenfurt (Rak.)
Tappara Tampere (Fin.)
EHC Biel (Švýc.)
Frisk Asker (Nor.)
Skupina B:
HPK Hämeenlinna (Fin.)
EV Zug (Švýc.)
HC Škoda Plzeň
Rungsted Seier Capital (Dán.)
Skupina C:
Lulea HF (Švéd.)
Bílí Tygři Liberec
Augsburg Panther (Něm.)
Belfast Giants (Brit.)
Skupina D:
HC Oceláři Třinec
Lausanne HC (Švýc.)
Lahti Pelicans (Fin.)
Junosť Minsk (Běl.)
Skupina E:
SC Bern (Švýc.)
Kärpät Oulu (Fin.)
Skelleftea AIK (Švéd.)
Grenoble Bruleurs de Loups (Fr.)
Skupina F:
Adler Mannheim (Něm.)
Djurgaarden IF (Švéd.)
Vídeň Capitals (Rak.)
GKS Tychy (Pol.)
Skupina G:
Färjestad BK (Švéd.)
Red Bull Mnichov (Něm.)
HC Ambri-Piotta (Švýc.)
HC '05 Banská Bystrica (SR)
Skupina H:
Frölunda Indians (Švéd.)
Štýrský Hradec 99ers (Rak.)
Mountfield Hradec Králové
Cardiff Devils (Brit.)

Reklama