Hlavní obsah

Bouzková - Šimizuová 6:2, 6:3Česká naděje drží šance na zopakování životního úspěchu. Siniaková je v semifinále

Praha
Aktualizováno

Již jen Marie Bouzková zůstává z českých tenistů ve hře o účast v hlavní soutěži na French Open. O šanci na svou čtyřiadvacátou účast v hlavní soutěži grandslamového turnaje naopak přišel Lukáš Rosol, který nestačil na Němce Hanfmanna a prohrál hladce dvakrát 2:6. Roland Garros začíná v neděli 26. května.

Foto: Sport.cz

Marie Bouzková slaví postup do dalšího kola

Článek

Jen jednou si dvacetiletá Marie Bouzková zahrála v hlavní soutěži grandslamového turnaje. Povedlo se jí to v loňském roce na US Open. Teď pražskou rodačku dělí jediná výhra od další účasti.

V dnešním zápase druhého kvalifikačního kola porazila japonskou tenistku Ayano Shimizuovou za hodinu a šestnáct minut 6:2, 6:3. Soupeřka pražské rodačky si dokázala v celém zápase udržet jen dvakrát svůj servis.

Bouzková, která si v prvním kole poradila s krajankou Terezou Martincovou, změří síly v rozhodujícím zápase s Ruskou Liudmilou Samsonovou. České tenistce patří v žebříčku 121. příčka, její soupeřce pozice o čtyřicet pozic nižší. Obě hráčky se dosud na okruhu nepotkaly.

Rosol byl bez šance

Bez šance byl naopak Tomáš Rosol, který nestačil na německého tenistu Yannicka Hanfmanna. Sedmadvacetiletému soupeři podlehl za rovnou hodinu hry dvakrát 2:6.

Brněnský rodák, kterému patří v žebříčku 138. pozice, ztratil v každém setu dvakrát své podání, svému o více než čtyřicet příček hůře postavenému soupeři ho naopak nedokázal vzít ani jednou. Čtyřiadvacátou účast v hlavní soutěži grandslamového turnaje tak zkušený český tenista nepřidal.

Siniaková je po dalším třísetovém boji v semifinále

Kateřina Siniaková si stejně jako loni zahraje v Norimberku semifinále. Druhá nasazená hráčka porazila Američanku Madison Brengleovou 1:6, 6:4, 6:0 a letos poprvé se probojovala mezi nejlepší turnajové kvarteto.

Norimberskou generálku na Roland Garros ovlivnil v minulých dnech déšť, Siniaková se tak dostala na dvorec až ve středu. Deblová světová jednička otočila zápasy s Mandy Minellaovou i s obhájkyní titulu Johannou Larssonovou a tři sety s podobným scénářem si zahrála také dnes ve čtvrtfinále proti americké přemožitelce Kristýny Plíškové.

Začátek zápasu proti 97. hráčce žebříčku se Siniakové vůbec nepovedl, ztratila čtyři z úvodních pěti servisů. Ve druhé sadě ale hru vyrovnala, využila druhý setbol a rozhodující dějství zakončila za pouhých 23 minut "kanárem".

"Když to skončí vítězstvím, tak mi dlouhé zápasy nevadí. Možná bych příště mohla první set úplně vynechat a přijít na kurt až na druhý," žertovala Siniaková. "V sezoně moc výher nebylo, ale tenhle týden mi zatím vychází krásně," dodala na webu WTA.

O šesté finále v kariéře se třiadvacetiletá Siniaková v pátek utká s Tamarou Zidanšekovou ze Slovinska, kterou v jediném dosavadním utkání před pěti lety hladce porazila. Dalšími semifinalistkami norimberského turnaje jsou Rumunka Sorana Cirsteaová a nejvýše nasazená Julia Putincevová z Kazachstánu.

Kvalifikace na French Open v Paříži:
Muži - 3. kolo:
Hanfmann (Něm.) - Rosol (19-ČR) 6:2, 6:2.
Ženy - 2. kolo:
Bouzková (10-ČR) - Šimizuová (Jap.) 6:2, 6:3.
LYON (antuka, dotace 586 140 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Fritz (USA) - Bautista (2-Šp.) 6:7 (6:8), 6:3, 6:4
Paire (Fr.) - Shapovalov (3-Kan.) 6:3, 4:6, 7:6 (7:4)
Basilašvili (1-Gruz.) - Tsonga (Fr.) 6:4, 6:4
Auger-Aliassime (4-Kan.) - Johnson (USA) 6:4, 2:6, 6:4
ŠTRASBURK (antuka, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Sabalenková (2-Běl.) - Puigová (Portor.) 6:1, 3:6, 6:2.
Garciaová (4-Fr.) - Kosťuková (Ukr.) 3:6, 6:3, 6:2
Jastremská (6-Ukr.) - Ferrová (Šp.) 6:1, 6:3
Jastremská (6-Ukr.) - Ferrová (Šp.) 6:1, 6:3
ŽENEVA (antuka, dotace 586 140 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Albot (5-Mold.) - Džumhur (Bos.) 6:3, 7:5
Jarry (Chile) - Daniel (Jap.) 6:1, 7:5
NORIMBERK (antuka, dotace 250.000 eur):
Siniaková (2-ČR) - Brengleová (USA) 1:6, 6:4, 6:0
Putincevová (1-Kaz.) - Friedsamová (Něm.) 7:5, 6:7 (5:7), 7:6 (7:2)
Cirsteaová (Rum.) - Stojanovičová (Srb.) 4:6, 6:4, 6:2
Zidanšeková (Slovin.) - Kuděrmětovová (Rus.) 6:4, 2:6, 6:3

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články