Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Opava 1:1Euforie u Botiče! Jindřišek vystřelil Klokanům záchranu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
67. Janetzký 0 : 1
90. Jindřišek 1 : 1
Záznam online reportáže

Vypadalo to, že spadnou do sestupové baráže, s Opavou v 94. minutě fotbalisté Bohemians 1905 prohrávali 0:1 gólem Janetzského. Jenže pak se trefil kapitán Jindřišek a Ďolíček propukl v obrovskou euforii. Remíza Klokanům stačila k záchraně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Jindřišek rozjásal Ďolíček. Bohemka je zachráněná.

Článek

Zatímco Opava si prvoligovou příslušnost zajistila před týdnem a v Ďolíčku mohla hrát bez stresu, domácí byli pod tlakem. Do vedení mohli jít už v 4. minutě: Vaníček zleva odcentroval, po dvou tečích se míč dostal k Bartkovi, který vypálil těsně vedle.

Po čtvrthodině zahrozili hosté. Hrabina se ve vzduchu prosadil přes Bartka, hlavou ale netrefil bránu. Další minuty patřili Klokanům. V 23. minutě střílel nebezpečně Záviška, Fendrich Opavu podržel. Stejně tak o chvíli později, kdy zneškodnil gólovou dorážku Nečase.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Jidřišek z Bohemians 1905 bezprostředně po vyrovnávacím gólu proti Opavě.

Jestliže se v úvodním dějství nehrál bůhvíjaký fotbal, po přestávce tempo i kvalita ještě upadly, brankáři byli dlouhý čas bez práce.

Vypadalo, že zápas dospěje k bezbrankové remíze. Jenže v 68. minutě zničehonic podnikli Slezané rychlou akci po pravé straně, po přihrávce Jurečky šokoval Ďolíček Janetzký. Krátce po tomto momentu Příbram u Litavky dvěma penaltami otočila výsledek s Duklou na 3:2, za této konstelace do sestupové baráže padali Klokani.

Definitivně do kolen je mohl po brejku poslat Jursa, ale tváří v tváří Valešovi poslal míč vedle pravé tyče. Pražané se všemožně snažili o vyrovnaní, Puškáč nastřelil hlavou břevno. Nakonec v závěru nastavení zelenobílé spasil Jindřišek...

5. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o záchranu:
Bohemians Praha 1905 - SFC Opava 1:1 (0:0)
Branky: 90.+5 Jindřišek - 67. Janetzký. Rozhodčí: Franěk - Vlasjuk, Fišer. ŽK: Ljovin - Schaffartzik, Souček, Svozil. Diváci: 3753.
Bohemians 1905: Valeš - Hůlka, Šmíd (76. Puškáč), Pokorný - Dostál, Ljovin, Jindřišek, Bartek - Záviška (76. F. Hašek), Nečas (58. Hilál), Vaníček. Trenér: M. Hašek.
Opava: Fendrich - Helebrand, Simerský, Svozil, Žídek (81. Radič) - Hrabina, Schaffartzik, Jursa, Řezníček (64. Souček), Janetzký (88. Bernadina) - Jurečka. Trenér: Kopecký.

Reklama

Související témata: