Hlavní obsah

Plzeň - Baník 1:1Ostrava remizovala v Plzni a zahraje si o Evropskou ligu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Pernica 1 : 0
66. Procházka 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Ostravy v závěrečném pátém kole prvoligové nadstavby remizovali v Plzni 1:1 a zajistili si páté místo a účast v kvalifikačním utkání o Evropskou ligu proti Mladé Boleslavi. Baník v tabulce skupiny o titul skončil o bod před Libercem, který podlehl Jablonci 0:1. Už v páté minutě otevřel skóre domácí Luděk Pernica, ve druhém poločase vyrovnal další stoper a bývalý hráč Viktorie Václav Procházka. Ostrava venku uspěla po sérii sedmi ligových porážek, svěřenci Pavla Vrby v sezoně nejvyšší soutěže doma udrželi neporazitelnost.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Jiří Fleišman z Ostravy a Milan Petržela z Plzně během závěrečného utkání nadstavby.

Článek

Plzni kvůli zranění a karetním trestům chyběla řada opor. V základní sestavě poprvé od loňského září nastoupil záložník Kolář, premiérově v jarní části sezony chytal brankář Kozáčik a od začátku hrál i další obvyklý náhradník Petržela. Ostrava postrádala útočníka Baroše, který dostal zápasový trest za vyloučení ve finále poháru se Slavií mimo hřiště.

Domácí začali lépe a už v páté minutě otevřeli skóre. Kovařík nacentroval do šestnáctky a hlavičkující Pernica "rybičkou" dal premiérový ligový gól v plzeňském dresu. Na druhé straně Hrubý slabě zamířil jen doprostřed branky.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hráči Plzně se radují z gólu v nadstavbovém duelu s Ostravou.

Hráči Viktorie byli nebezpečnější, jenže v koncovce postrádali přesnost. Beauguel netrefil branku po Petrželově přihrávce, Limberský vypálil nad břevno a vedle zamířil i Kayamba těsně před pauzou.

Druhý poločas začal velkou šancí hostů, ale nepokrytý Hrubý v pokutovém území nedokázal dobře zakončit. Po hodině hry Ostravu podržel Laštůvka výborným zákrokem proti Kopicově ráně.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva brankář Ostravy Jan Laštůvka a Joel Ngandu Kayamba z Plzně v utkání 5. kola nadstavby.

Baník v 66. minutě vyrovnal po rohovém kopu. Kozáčik vyrazil Diopovu střelu k Procházkovi a ten se nadvakrát proti bývalému týmu prosadil. Regulérnost gólu ještě potvrdil videorozhodčí.

Plzeňští oproti první půli výrazně zvolnili a pouštěli soupeře do dalších velkých šancí. Jánoše vychytal Kozáčik a střídající Kuzmanovič z dobré pozice hlavičkoval mimo. Domácí však remízový stav udrželi a v 18. utkání po sobě s Ostravou v nejvyšší soutěži neprohráli.

5. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o titul:
Viktoria Plzeň - Baník Ostrava 1:1 (1:0)
Branky: 5. Pernica - 66. Procházka. Rozhodčí: Nenadál - Horák, Vodrážka - Lerch (video). ŽK: Petržela, Beauguel - Fillo. Diváci: 7787.
Plzeň: Kozáčik - Limberský, Pernica, Brabec, Kovařík - Hrošovský - Petržela (75. Štursa), Kolář (88. Hejda), Kayamba, Kopic - Beauguel (67. Bakoš). Trenér: Vrba.
Ostrava: Laštůvka - Fillo, Procházka, Stronati, Fleišman - Holzer, Jánoš, Jirásek, Granečný (60. Kuzmanovič) - Hrubý (88. Mešaninov), Diop (84. O. Šašinka). Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: