Hlavní obsah

Tři mouchy jednou ranou?! Hříčka osudu nachystala Čechovi speciální loučení

Praha/Baku

Poslední zápas v kariéře. Ve velkém finále, proti bývalému klubu, kam se nejspíš už brzy vrátí. A navrch role poslední naděje pro tým, z něhož se do zahraničí vydal. Vyvrcholení Evropské ligy je pro Petra Čecha speciální. „Trochu hříčka osudu,“ uvědomuje si brankář fotbalistů Arsenalu, který se v dalekém Baku postaví proti Chelsea. Zápas se hraje večer od 21:00, přímý přenos vysílá ČT sport a O2 TV Sport, podrobnou online reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Brankář Petr Čech se chystá na svůj poslední mistrovský zápas v profesionální kariéře. Bude hájit branku Arsenalu ve finále Evropské ligy proti Chelsea.Video: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Je mu jasné, že v Praze má ještě větší fanklub než obvykle. Když Kanonýři v Ázerbájdžánu svého londýnského rivala porazí, zajistí Spartě návrat do Evropy.

„Byla by to výborná tečka za mojí kariérou: získat pohár s Arsenalem, dostat ho do Ligy mistrů, a navíc zajistit Spartě přímé místo v Evropské lize. Tři mouchy jednou ranou. Pro Spartu a celý český fotbal jedině dobře," maluje si Petr Čech ideální scénář v rozhovoru pro agenturu Sport Invest, která ho zastupuje.

Big Pete již v předstihu oznámil konec kariéry. Lepší loučení dostat nemohl. Finále proti Chelsea.

Spekulace nesleduje

„Dostat se v posledním zápase do finále evropského poháru a hrát proti klubu, ve kterém jsem dlouho působil, vyhrál všechny možné trofeje a lámal rekordy, je trochu hříčka osudu," usmívá se Čech.

Podle spekulací médií by po ukončení aktivní kariéry měl pro Chelsea pracovat jako sportovní ředitel. Část fanoušků Arsenalu proto v anketách hlasuje, aby český gólman proti ní nechytal.

„Upřímně, spekulace nesleduju. Soustředím se čistě na svůj zápas. Odehrát finále co nejlépe je jediné, co můžu udělat," ujišťuje brankář.

Větší zodpovědnost leží na Arsenalu

Čech s Chelsea vyhrál Evropskou ligu v roce 2013 a o sezonu dříve i Ligu mistrů. Blues letos skončili v Premier League třetí a na rozdíl od Arsenalu už mají jistý start v příští sezoně Ligy mistrů. Kanonýři si jej mohou vybojovat jen triumfem v Evropské lize.

Foto: Anton Vaganov, Reuters

Brankář Arsenalu Petr Čech během tréninku na Olympijském stadionu v Baku.

„Myslím, že Chelsea má výhodu. Nicméně pro Arsenal je to historické finále a naše jediná cesta do Ligy mistrů, kde klub nechce chybět. Větší zodpovědnost za výsledek leží na nás," srovnává bývalý reprezentační gólman.

Jestlipak už ví, co udělá jako první věc po hráčské kariéře?

„Doufám, že si užiju příjemnou oslavu po vítězství v Evropské lize..."

Reklama

Související témata: