Hlavní obsah

Hermannová, Nausch Sluková - Betschartová, Hüberliová 1:2České fiasko! Plážové volejbalistky Hermannová a Sluková při obhajobě titulu vyhořely

Ostrava/Praha
Aktualizováno

Plážové volejbalistky Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková nečekaně vypadly z ostravského turnaje Světového okruhu už v základní skupině. Obhájkyně titulu a nejvýše nasazené podlehly nejprve Dianě Luninové a Maryně Samodajové z Ukrajiny 0:2 na sety a v pátek dopoledne i švýcarskému páru Nina Betschartová, Tanja Hüberliová 1:2 na sety.

Foto: Vladimir Pryček, ČTK

Česká plážová volejbalistka Markéta Nausch Sluková na turnajji Světového okruhu v Ostravě.

Článek

Nejvýše nasazené J&TBanka Ostrava Beach Open podlehly ve čtvrtek Dianě Luninové a Maryně Samodajové z Ukrajiny 0:2 a druhé utkání musely vyhrát, aby prošly do 1. kola play off. Proti švýcarskému páru Nina Betschartová, Tanja Hüberliová dnes bojovaly, ale zápas ztratily 13:21, 21:18 a 11:15 v tie breaku.

"Naštvání tam je. Hledaly jsme tady optimální výkon. Nedařilo se nám najít svou hru a na téhle úrovni to je potrestané," řekla Nausch Sluková České televizi. "Nedokázaly jsme předvést, co nás dovedlo v žebříčku tak vysoko," uvedla Hermannová.

Foto: Sport.cz

Markéta Nausch Sluková (vpravo) a Barbora Hermannová v akci.

Aktuální světové dvojky zaznamenaly nejhorší výsledek po téměř čtyřech letech. Hermannová s Nausch Slukovou skončily hůře jen dvakrát, a to na začátku své spolupráce. V srpnu roku 2015 byly třiatřicáté na Long Beach a v Olštýnu.

Do odpoledního 1. kola se podařilo postoupit Michaele Kubíčkové s Michalou Kvapilovou poté, co otočily zápas s Karlou Borgerovou a Julií Sudeovou a i podruhé letos německý pár porazily. "V prvním setu se mi moc nedařilo a je super, že jsme to dokázaly zvládnout a uspět v tie breaku," řekla Kubíčková.

V prvním kole čelily pátým nasazeným Brazilkám a favorizované Agathu a Dudu trápily především ve vyrovnané druhé sadě. Za pomoci fanoušků v areálu Dolních Vítkovic ale od stavu 15:15 chybovaly, ztratily šest bodů v řadě a set i zápas prohrály.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Ondřej Perušič a David Schweiner z České republiky se radují z vítězství nad lotyšskou dvojicí Aleksandrs Samoilovs, Janis Šmedinš.

"Daly jsme do toho momentální maximum. Snad se nemáme za co stydět," hodnotila Kubíčková. "Dokázaly jsme je znervóznit uprostřed setů, ale v koncovce jsme si to neuhrály a ony už to dohrály v pohodě," řekla Kvapilová.

Kubíčková s Kvapilovou skončily na děleném 17. místě. V turnaji z domácích zástupců zůstali jen loňští semifinalisté Ondřej Perušič a David Schweiner. Osmí nasazení postoupili ve čtvrtek po dvou výhrách ve skupině přímo do 2. kola play off, které je čeká v sobotu. Budou nejhůře devátí.

Turnaj skončil po druhé prohře ve skupině pro Martinu Bonnerovou s Martinou Maixnerovou, které nestačily na Brazilky Talitu a Taianu Limaovou. Vypadli i Jan Dumek s Václavem Berčíkem a Marcel Mysliveček s Martinem Piherou.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu kategorie 4* v Ostravě:
Muži:
Skupina A:
Koekelkoren, Van Walle (16-Belg.) - Mysliveček, Pihera (32-ČR) 2:0 (11, 12).
Skupina C:
Pedlow, Schachter (14-Kan.) - Dumek, Berčík (30-ČR) 2:0 (9, 19).
Ženy:
Skupina A:
Betschartová, Hüberliová (16-Švýc.) - Hermannová, Nausch Sluková (1-ČR) 2:1 (13, -18, 11).
Skupina B:
Talita, Taiana Limaová (15-Braz.) - Bonnerová, Maixnerová (31-ČR) 2:0 (13, 13).
Skupina C:
Kubíčková, Kvapilová (30-ČR) - Borgerová, Sudeová (19-Něm.) 2:1 (-14, 19, 11)
Play off - 1. kolo:
Agatha, Duda (5-Braz.) - Kubíčková, Kvapilová 2:0 (15, 15).

Reklama

Související témata: