Hlavní obsah

Džeko je blízko letnímu přestupu do Interu. Dostane Schick v Římě více prostoru? Má to jeden háček

Řím/Praha

Bosenský fotbalista Edin Džeko má podle Sky Sport Italia v létě opustit AS Řím. O jeho služby projevil zájem Inter Milán. Přestup je údajně na spadnutí a během týdne má dojít k finálnímu jednání mezi kluby a k doladění detailů přesunu. V útoku AS by se tak mohlo objevit okénko v podobě více herního prostoru pro českého forvarda Patrika Schicka. Jenže AS Řím jedná i o jeho případném odchodu. Ve hře je údajně přestup do AC Milán!

Foto: Profimedia.cz

Bosenský útočník AS Řím Edin Džeko je blízko letnímu přestupu do Interu Milán.

Článek

Třiatřicetiletý Džeko má být prakticky jednou nohou v Interu. Zástupci klubu pro něj mají připravenou smlouvu na tři roky. Bosenský klenot je údajně vyjde na 10-12 milionů eur. Během týdne se mají sejít zástupci zúčastněných stran jednání a doladit detaily smlouvy.

O bývalou hvězdu Teplic, Wolfsburgu a Manchesteru City má mít velký zájem nový kouč Interu Antonio Conte, který byl prý vždy velkým fanouškem jeho stylu hry. Představitelé klubu pravděpodobně počítají s variantou odchodu svého nejproduktivnějšího hráče Maura Icardiho. Džeko by měl zaplnit díru v útočné řadě Interu právě po argentinském potížistovi.

Pokud by skutečně došlo k Džekovu přesunu do Interu, svou šanci by mohl pevně chytit za pačesy český reprezentační útočník Schick, který se v Římě od svého přestupu z Janova spíše trápí a určitě nedostává tolik prostoru, kolik by si sám přál. V letošní sezoně Schick vyběhl na trávník v zápasech Serie A ve 24 zápasech a v nich si připsal pouze tři góly.

Jenže všechno může být nakonec trochu jinak. Deník la Repubblica přišel s velmi zajímavou informací, podle níž je AS Řím prý v jednání také s AC Milán. Kluby mají podle zákulisních informací zvažovat výměnu Schicka za Portugalce Andrého Silvu.

Reklama

Související témata: