Hlavní obsah

Potvrzeno! Plzeň ulovila záložníka z klubu Premier League

Plzeň/Praha

Fotbalová Plzeň stále nemá dost. Po obránci Adamu Hlouškovi, záložníkovi Lukáši Kalvachovi a útočníkovi Ondřeji Mihálikovi hlásí další letní posilu. Dres Viktorie oblékne 20letý slovenský talent Christián Herc, jenž přichází na dvouleté hostování s opcí z anglického Wolverhamptonu. Poslední rok a půl odehrál na hostování v Dunajské Stredě.

Foto: FCVP

Christián Herc se probíjí obranou soupeře v dresu slovenské reprezentace do 21 let.

Článek

„Christiána jsme pozorně sledovali během jeho působení v Dunajské Stredě a velmi nás zaujal. Jsem tedy rád, že jej nyní můžeme přivítat u nás ve Viktorii," citoval klubový web generálního manažera Adolfa Šádka. „Slibujeme si od něj posílení středu hřiště, navíc ideálně zapadá do naší koncepce, kdy jsme chtěli omladit a oživit tým," dodal Šádek.

Herc je vnímán jako velký talent slovenského fotbalu. Už před čtyřmi lety si odchovance Nitry vyhlédl klub anglické Premier League Wolverhampton Wanderers. V Dunajské Stredě nyní člen reprezentačního výběru do 21 let patřil k nejlepším hráčům slovenské ligy.

„Na angažmá ve Viktorii se moc těším. Vím, že v ní v minulosti působilo, a i nyní působí řada slovenských fotbalistů, kteří s klubem slavili velké úspěchy. Rád bych na ně navázal. Česká liga i zápasy v evropských pohárech jsou pro mě obrovskou výzvou," uvedl Herc.

Reklama

Související témata: