Hlavní obsah

Kam se hrabe Kyrgios! Španělský tenista neunesl prohru a totálně zdemoloval svou raketu

Šymkent/Praha

Když se na kurtu nedaří, většinou to odnese raketa. Stejné to bylo i na challengeru v kazašském Šymkentu. Tam v pondělí v prvním kole turnaje neusnesl španělský tenista Mario Vilella Martinez prohru a totálně zdemoloval své náčiní. Podívejte se na video, které obletělo celý svět.

Foto: Sport.cz

Mario Vilella Martinez rozmlátil raketu.

Článek

K největším tenisovým bouřlivákům patří jednoznačně Australané Nick Kyrgios a Bernard Tomic. Talentovaní hráči, kteří neumějí krotit své emoce a často na kurtu v návalu zlosti vybuchnou, teď mají nového konkurenta. Maria Vilellu Martineze. To, co totiž Španěl předvedl na challengeru v kazašském Šymkentu, bylo otřesné.

Mladý tenista se v úvodním kole challengeru střetl s Tomislavem Brkičem z Bosny a Hercegoviny. První set sice ovládl poměrem 6:1, avšak v tom druhém ho Brkič zdolal 2:6. O postupujícím do dalšího kola tak musela rozhodnout třetí sada. Ta byla mnohem více vyrovnanější.

Třiadvacetiletý Martinez v ní vedl 5:4 a šel na podání. Mohl tak rozhodnout o svém postupu. Avšak svůj servis neudržel a Brkič vyrovnal na 5:5. Následně Brkič zvýšil na 6:5 a s Martinezem začaly cloumat emoce. Za stavu 6:5 a 40:30 pro Brkiče hodil Martinez míček do autu.

Okamžitě poté jako smyslů zbavených začal demolovat svou raketu. Mlátil do ní takovou silou, až u toho nadskakoval. Potom s ní vzteky mrsknul do míst, kde bývají podavači a rozhodčí. Video se stalo hitem a výbuchům vzteku dvě stě šedesátého druhého hráče světa se nestačili divit nejen fanoušci, ale i hvězdní tenisté. Sdílela ho třeba Madison Keysová.

Reklama