Hlavní obsah

Hvězdný Rakušan o incidentu se Serenou: Přehnal jsem to. Co navrhuje na usmíření?

Praha

Naštvalo ho to. A není divu. Když musel rakouský tenista po svém vítězném zápase třetího kola na French Open přerušit kvůli Sereně Williamsové tiskovou konferenci, emoce v něm pořádně plály. Až s odstupem několika dnů se pětadvacetiletý tenista na nepříjemný incident dívá jinak. "Možná bychom si spolu na usmířenou mohli dát ve Wimbledonu debla," navrhuje legendě.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Rakušan Dominic Thiem slaví postup do finále French Open.

Článek

Byl to hodně zvláštní moment. Dominic Thiem spolu s novináři rozebíral svůj vítězný zápas třetího kola French Open s Pablem Cuevasem, když ho pořadatelé vyzvali, aby se spolu s novináři přemístil do menší místnosti.

Důvod? Přednost dostala legendární Serena Williamsová, která po prohraném mači s krajankou Sofií Keninovou nehodlala čekat na to, až na ní přijde řada. Svoji tiskovku se navzdory pravidlům rozhodla uskutečnit okamžitě.

Organizátoři tak "vykopli" z největšího sálu právě Rakušana. "To je vtip? Vyhazujete mě, protože přichází Serena? Jděte do háje, taky si můžu dělat, co mě napadne," zuřil Thiem.

Třiadvacetinásobnou grandslamovou šampionku nešetřil ani poté. Serenu nazval špatnou osobností. „Jsem si stoprocentně jistý, že Federer nebo Nadal by nic takového neudělali," pálil do šampionky.

Foto: Pavel Golovkin, ČTK/AP

Serena Williamsová už na French Open vypadla. Pak z tiskového centra vytlačila Dominica Thiema.

Teď svá slova dvojnásobný finalista French Open mírnil. "Nejspíš to nebyla její chyba. Když se na to podívám zpětně, je legrační, že se taková organizační chyba stane na grandslamovém turnaji. Teď jen nechápu, že jsem tak moc vyletěl," kál se čtvrtý hráč světa.

"Možná bychom mohli na vše zapomenout a zkusit si spolu zahrát ve Wimbledonu či na US Open smíšenou čtyřhru," uzavřel celou záležitost s úsměvem Thiem.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori