Hlavní obsah

Polman ukrajuje míle, z RAAM už mu nezbývá ani třetina

Praha

Novopacký dobrodruh Daniel Polman se neúprosně prokousává napříč Spojenými státy a z extrémního cyklistického ultrazávodu Race Across America má po sedmi dnech za sebou už více než 3500 km. Do cíle v Annapolis na východním pobřeží USA tak českému jezdci zbývalo ve středu zhruba 1400 km.

Daniel Polman na RAAMVideo: Traga

 
Článek
Fotogalerie

Polman za sebou během uplynulého týdne nechal Kalifornii, Arizonu, Utah, Colorado, Kansas, Missouri a momentálně šlape státem Illinois. Před sebou má ještě státy Indiana, Ohio, Západní Virginie, Pensylvánie a Maryland.

V pořadí drží Polman stabilně devátou příčku a podle odhadů by mohl do cíle dojet v sobotu nad ránem amerického času. Během uplynulého týdne se musel vyrovnat s extrémními rozdíly na trati - vedrem v Mohavské a Sonorské poušti, s mrazivými teplotami při přejezdu Skalistých hor či vichrem a deštěm na Velkých pláních. Přesto se ale drží svého plánu na minimum odpočinku a z úterý na středu odšlapal v kuse čtyřiadvacet hodin, po nichž si povolil dvě hodiny spánku.

Foto: Traga

Daniel Polman na trati RAAM. Na zastávku na jídlo není čas.

V čele závodu jede se suverénním náskokem Rakušan Christoph Strasser, který ve středu odpoledne projel waypointem s pořadovým číslem 48 v Cumberlandu ve státě Maryland a do cíle v Annapolis mu zbývalo „necelých" 350 km. Podle odhadu pořadatelů by měl rakouský závodník dosáhnout východního pobřeží USA ještě ve středu amerického času.

Reklama