Hlavní obsah

Parádní trefa Mexičanů. Guardado vyslal dalekonosnou pumelici a gólmanovi nedal šanci

Denver/Praha

Tohle chytit prostě nešlo. Fotbalisté Mexika si ve svém druhém vystoupení ve skupině A Zlatého poháru CONCACAF poradili s Kanadou 3:1. Výhru Mexičanů režíroval před diváky v americkém Denveru střídající Andrés Guardado. Zejména první trefa dvaatřicetiletého záložníka Betisu Sevilla měla parádní fotbalové parametry.

Parádní gól Mexičanů na mistrovství Severní a Střední Ameriky

 
Článek

Po výhře 7:1 v úvodním střetnutí proti Kubě a následném triumfu nad Kanadou 3:1 si Mexičané jako první na turnaji zajistili postup do čtvrtfinále mistrovství Severní a Střední Ameriky. Vítězství nad Kanadou dvěma trefami zařídil střídající záložník Andrés Guardado, který po svém příchodu na hřiště navlékl kapitánskou pásku.

Jeho branka z 54. minuty na 2:0 snese to nejpřísnější měřítko. Záložník Betisu Sevilla si pěkně navedl míč do středu pole a pak z úctyhodné vzdálenosti levačkou vypálil nechytatelný projektil za záda kanadského gólmana.

Kanaďané utkání v 75. minutě sice zdramatizovali, už o tři minuty později ale pečetil výhru 3:1 znovu Guardado. Ten si tak připsal svůj celkově 28. gól za národní tým, v jehož dresu se záložník představil v 156 zápasech.

Reklama

Související témata: