Hlavní obsah

Už asi nebudu schopen hrát hokej. Olympijský medailista se kvůli vážnému onemocnění smiřuje s koncem

Přestože má platnou smlouvu ještě na nadcházející ročník NHL a ani po něm neplánoval pomýšlet na konec kariéry, hokej už si nejspíš nikdy nezahraje. Čtyřiatřicetiletého amerického útočníka a asistenta kapitána hokejistů Tampy Bay Ryana Callahana trápí velké bolesti spojené s degenerativním onemocněním bederní páteře, kvůli kterému bude umístěn na seznam dlouhodobě zraněných hráčů.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Ryan Callahan v dresu Tampy Bay.

Článek

„S problémy se zády se potýkám už pár let, ale poslední rok byl nejhorší, co jsem zažil. Nemám pocit, že rok nebo třeba dva roky volna mi pomůžou. Z toho, co mi říkají doktoři, a z toho, jak se cítím, to nevypadá, že se budu schopný vrátit (k hokeji)," uvedl pro oficiální stránky Tampy Bay majitel stříbrné medaile z olympijských her ve Vancouveru v roce 2010.

V uplynulém ročníku odehrál za Blesky jen 52 zápasů, v play off naskočil do dalších dvou duelů. Víc mu zdravotní stav jeho těla neumožnil. A asi už ani neumožní, přestože má platný kontrakt ještě na jednu sezonu s „cap hitem" na 5,8 milionů dolarů.

„Je to obrovský bojovník. Vím, že neměl v plánu jen dokončit současný kontrakt, ale chtěl po něm podepsat novou smlouvu. Nejpravděpodobnějším scénářem teď ale je, že ho umístíme na listinu dlouhodobě zraněných hráčů," prohlásil generální manažer Tampy Bay Julien BriseBois. Zařazením Callahana na seznam dlouhodobě zraněných hráčů si klub uvolní místo pod platovým stropem.

„Po sezoně jsem navštívil pár specialistů a musím přiznat, že nebylo moc příjemné poslouchat, co se asi teď bude dít a že už s největší pravděpodobností nebudu schopen hrát hokej," smutní Callahan, jenž za 14 sezon strávených v NHL odehrál za Tampu Bay a předtím New York Rangers (kde dělal tři roky kapitána) 757 utkání, v nichž si připsal 186 gólů a 200 asistencí.

Reklama

Související témata: