Hlavní obsah

Jihočeši našli posilu na Kypru, Schranz se vrací do české ligy

České Budějovice
Aktualizováno

Fotbalisté Dynama České Budějovice mají další posilu. Kádr posílil útočník Ivan Schranz, který na jih Čech přichází na přestup z kyperského AEL Limassol. Jak klub na svém webu avizuje, bývalý hráč Dukly či Sparty podepsal smlouvu na jeden rok a spolu s týmem Davida Horejše hned v pondělí míří na herní soustředění do Frymburku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ivan Schranz ještě v barvách Dukly Praha.

Článek

Chvíli byl ve Spartě, víc šancí dostal ale v Dukle, za kterou v 40 zápasech nastřílel osm ligových branek. V zimě slovenský fotbalista Ivan Schranz odešel na Kypr. Po jarním působení v AEL Limassol se však rychle vrací zpět do české ligy. Pětadvacetiletý útočník se stal novou akvizicí nováčka z Českých Budějovic.

"Dynamo projevilo o Ivana velký zájem hned na začátku přestupního období. Jde o ambiciózní tým, který rozhodně má svou kvalitu. Tím, že Ivan měl ještě smlouvu v AEL Limassol, následovala jednání, která nakonec skončila úspěšně a dohodli jsme se s kyperským klubem na uvolnění," říká hráčův agent Erik Neuschl pro Šport.sk.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

S Dynamem trénuje i Jiří Kulhánek ze Sparty.

"Vrací se do známého prostředí, jelikož předtím už v české lize působil, což sehrálo rovněž svou roli v rozhodování. S budějovickým klubem jsme se dohodli zatím na ročním kontraktu," dodává Neuschl.

Schranz na Kypru zasáhl jen do sedmi zápasů a většinou nastoupil jako střídající hráč. Střelecky se neprosadil, s Limassolem se však radoval ze zisku Kyperského poháru. Ve slovenské lize hrál za Trnavu a Petržalku.

S Jihočechy začal trénovat také sparťanský záložník Jiří Kulhánek. Forma jeho působení v Dynamu je v jednání.

Reklama

Související témata: