Hlavní obsah

Tenisová legenda je na dně. Poháry i trofeje mizí, dluhy to stejně neumoří

Londýn/Praha

Je to trochu paradox. Za pár dní začíná turnaj, kde legendární Boris Becker sbíral své největší úspěchy. Nejslavnější tenisový podnik světa Wimbledon ovládl třikrát, poprvé v sedmnácti letech jako nejmladší vítěz v grandslamové historii. A právě několik desítek hodin před úvodním dnem 133. ročníku se koná dražba trofejí německé hvězdy. Ani to však na umoření Beckerových obřích dluhů stačit nebude.

Foto: Sport.cz

Boris Becker jako nejmladší tenista v historii vyhrál slavný Wimbledon

Článek

Je v obrovském průšvihu. Zatímco během své aktivní kariéry si se soupeři věděl z drtivé většiny rady, v běžném životě prohrává jeden pomyslný zápas za druhým. Jednapadesátiletý Němec totiž kvůli svému nákladnému životu a mizerným investicím dluží, kam se podívá.

A tak věřitelům došla trpělivost. Na tenisovou legendu byla vyhlášena insolvence. Od pondělí se koná online dražba, ve které si zájemci mohou koupit hned 82 položek. K dispozici tak bude všech 49 trofejí, které Becker během své veleúspěšné kariéry získal, včetně šesti grandslamových, kupující budou moci vydražit i hodinky a fotografie ze slavných momentů německé tenisové superstar.

Becker vyhlásil bankrot v roce 2017, kdy jeho dluhy přesáhly částku několika desítek milionů eur. Podle britských médií však ani tato kauce, která končí 5. července, pohledávky v plné výši uhradit nepomůže.

Britský aukční dům Wyles Hardy & Co, který má prodej majetku německé legendy na starosti, hodlal aukci zahájit již v minulém roce, ale Becker se zašťítil poslaneckou imunitou, kdy se prohlásil za oficiálního vyslance pro sport a kulturu Středoafrické republiky.

Ministerstvo zahraničí jedné z nejchudších zemí světa ale upozorňovalo, že diplomatický pas, kterým se prokazoval, byl falešný. Becker v prosinci u soudu tvrzení o své diplomatické imunitě stáhl.

Reklama