Hlavní obsah

Krob se díky trestu v Teplicích podívá do Evropy. Míří do Jablonce

Praha

Docela paradox. Díky trestu ve svém původním klubu si nejspíš pomůže do týmu výše tabulkově postaveného. A zahraje si s ním dokonce kvalifikaci Evropské ligy... Zkušený fotbalový obránce Jan Krob (32) míří z Teplic do Jablonce, kde má podle zákulisních informací připravenou smlouvu na jeden rok s dvouletou opcí. S mužstvem Petra Rady by měl již ve čtvrtek zamířit na soustředění do Rakouska.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Teplický obránce Jan Krob.

Článek

Severočeši si v závěru sezony připsali v semifinále skupiny o Evropu rekordní domácí debakl 0:8 s Mladou Boleslaví. Jan Krob propadák citelně odnesl, byl přeřazen do béčka.

„Kroba bereme jako jednoho z lídrů kabiny. V důležitých zápasech by ji měl táhnout. Jenže nepředával v šatně pozitivní myšlení. Bude záležet jen na jeho přístupu, jak se nyní se situací popere. Dveře jsme za ním nezavřeli," avizoval Štěpán Vachoušek, sportovní manažer Teplic.

Krob odmítl Karvinou a přemístí se do jiného severočeského klubu. Jeho přestup do Jablonce, kde dochází přes léto k velké hráčské obměně, je údajně hotovou věcí. Kluby jsou domluveny i na přestupní částce.

„Měli jsme pro něj dvě zahraniční nabídky. Jablonecká však byla nejlepší jak sportovně, tak ekonomicky. Věřím, že Honza v Jablonci dokáže, že stále patří k nejlepším levým obráncům v České republice," doufá ve šťastný konec příběhu hráčův agent Pavel Zíka ze společnosti Global Sports.

Jablonec se ve 2. předkole Evropské ligy utká buď s Pjunikem Jerevan, nebo Škupi Skopje.

Reklama

Související témata: