Hlavní obsah

Česko - Nový Zéland 0:43Ragbisté v exhibici proti výběru Nového Zélandu nezabodovali

Praha

Českým ragbistům se v exhibičním utkání s novozélandským výběrem Ambassador's XV nepodařilo zabodovat a favorizovaným hostům podlehli 0:43. Na hřišti Tatry Smíchov soupeř dominoval a ráz utkání určil položenou pětkou už ve druhé minutě.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Čeští ragbisté byli bez šance

Článek

Domácí tým nenavázal na loňskou překvapivou výhru 23:15. V prvním poločase pronikli novozélandští ragbisté do koncové zóny soupeře celkem čtyřikrát a vedli 26:0, po změně stran přidal tým ze země mistrů světa ještě tři pětky.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Českým ragbistům se proti Novému Zélandu nedařilo

"Je pěkné si zahrát proti týmu, jehož hráči na začátku utkání soupeře zastrašují bojovnou Hakou, a kromě toho pak po celé utkání předvádějí skvělé ragby. Novozélanďané hráli skvěle i v obraně, a když zaútočili, tak jsme vždy měli plno práce, abychom je zastavili. Sedmkrát se nám to nepovedlo," konstatoval zadák českého týmu Martin Cimprich.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Ragbisté Nového Zélandu nedali českému týmu šanci

Výběr novozélandských hráčů působících v Evropě se utkal s reprezentací popáté a při čtvrtém vítězství slavil nejvýraznější výhru. Předloni vyhrál 38:0. "Soupeř byl proti loňskému roku více sehranější a domnívám se, že letos i více hráči soupeře dodržovali životosprávu," řekl trenér Pavel Pala.

Reklama

Související témata: