Hlavní obsah

Wimbledon přišel o další hvězdu. Kvůli zranění se musela odhlásit vítězka Turnaje mistryň

Bratislava/Praha

Další omluvenka dorazila do Wimbledonu. Poté, co se z turnaje odhlásila letošní raketa Bianca Andreescuová, přišel grandslam o další hvězdu. Nezahraje si tady ani loňská čtvrtfinalistka Dominika Cibulková. Slovenská tenistka si totiž nedávno obnovila zranění achillovky. „Je mi to líto, ale bohužel nemůžu hrát na nejvyšší úrovni,“ napsala Cibulková na sociální sítě.

Foto: Profimedia.cz

Dominika Cibulková se letos ve Wimbledonu nepředstaví.

Článek

Zatímco čeští fanoušci stále doufají, že ve Wimbledonu uvidí Petru Kvitovou a Tomáše Berdycha, ti slovenští jsou zklamaní. Jejich největší hvězda se totiž zranila. Dominika Cibulková tak nebude obhajovat loňské čtvrtfinále. „Je mi to líto, ale musím vám oznámit, že letos nebudu hrát ve Wimbledonu,“ napsala čtyřicátá hráčka světa na sociální sítě.

„Asi před měsícem jsem si obnovila zranění achilovky, bohužel se mi nezlepšilo a nedovoluje mi tak hrát na nejvyšší úrovni,“ vysvětlovala dál. „Je to pro mě velmi těžké i kvůli tomu, že loňský Wimbledon byl výjimečný. Dosáhla jsem tady čtvrtfinále a mám odtud mnoho neuvěřitelných vzpomínek.“

„Také mi budou chybět moji fanoušci," dodala vítězka Turnaje mistryň z roku 2016, které se v letošní sezoně zatím příliš nedaří. Pouze na třech turnajích si zahrála druhé kolo, na šesti dalších pak skončila hned v tom úvodním. Úspěšná ale byla ve Fed Cupu, kde při své rozlučce s reprezentační kariérou vyhrála oba svoje zápasy nad hráčkami z Brazílie.

Dominika Cibulková je tak další elitní hráčkou, která se musela kvůli zranění odhlásit z Wimbledonu. Na začátku tohoto týdne oznámila Bianca Andreescuová, letošní vítězka Indian Wells, že se nebude moci zúčastnit kvůli zraněnému rameni. Teď se čeká na rozhodnutí Petry Kvitové, která má trhlinu ve svalu levé ruky a zatím není jisté, zda na svém oblíbeném turnaji, který dvakrát vyhrála, bude hrát.

Reklama