Hlavní obsah

Ostrava - Liberec 1:2Potočný v nastavení zajistil výhru Liberci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Kuzmanovič 1 : 0
54. Pešek 1 : 1
90. Potočný 1 : 2
Záznam online reportáže

Ostrava

Fotbalisté Liberce vstoupili do nové ligové sezony výhrou 2:1 v Ostravě. Baník v duelu prvního kola vedl od deváté minuty gólem Nemanji Kuzmanoviče, po změně stran ale srovnal hostující Jakub Pešek a ve čtvrté minutě nastavení dokonal obrat Roman Potočný. Domácí Robert Hrubý za stavu 1:1 z penalty trefil jen břevno.

Foto: Vladimir Pryček, ČTK

Roman Potočný z Liberce se raduje z rozhodujícího gólu v Ostravě.

Článek
Fotogalerie

Zatímco na ostravské straně se do základní sestavy probojovaly dvě letní posily Smola a Reiter, nový liberecký trenér Pavel Hoftych zvolil jedenáctku bez nováčků. Baník ze zdravotních důvodů postrádal brankářskou jedničku Laštůvku.

Domácí nátlakovou hrou zcela ovládli první čtvrthodinu. Holzer v páté minutě vybojoval balon na Kačarabovi a Smolovi na malém vápně chyběl kousek, aby centr usměrnil do sítě.

Foto: Vladimir Pryček, ČTK

Jan Mikula z Liberce (vlevo) a Daniel Holzer z Ostravy.

Záhy už ale Ostrava udeřila. Fillo potáhl kontr po pravé straně, na hranici vápna poslal balon Kuzmanovičovi, který bez přípravy přízemní střelou překonal Nguyena.

Liberec se z převahy Baníku dokázal vymanit až zhruba po 20 minutách. Hra se srovnala a v 33. minutě měl Slovan i výbornou možnost k vyrovnání. Procházkův odkop zachytil Hybš, vpadl do vápna a jeho nadýchaný centr napálil z voleje Mara. Baník ale od pohromy zachránil stoper Stronati, který ránu gólových parametrů vlastním tělem zablokoval.

Foto: Vladimir Pryček, ČTK

Radost hráčů Ostravy při utkání s Libercem.

Do druhého poločasu vstoupil aktivněji opět ostravský celek. Po Kuzmanovičově přistrčení se dral do koncovky Smola, zasekl si ve vápně obránce, ale zakončit už nestihl.

Jako blesk z čistého nebe přišlo v 53. minutě vyrovnání. Po útočné standardní situaci Ostravy a libereckém odkopu vracel z hloubi hřiště Fleišman nepříliš razantně míč vlastnímu gólmanovi, jenže situaci vystihl Pešek, který byl u míče dřív než Budinský a do prázdné branky srovnal.

Baník se svým silovým pojetím snažil znovu vynutit tlak, ale k ničemu výraznému se dlouho nedokázal dopracovat. Po zmatcích ve vlastním vápně měl v 71. minutě naopak štěstí, že Mara po nepovedené střele Koscelníka zblízka špatně nastavil nohu.

Klíčový moment mohla přinést 76. minuta. Rozhodčí Berka k velké nelibosti hostů nařídil po zákroku na Smolu penaltu, ale domácí Hrubý z pokutového kopu trefil jen břevno.

Domácí si sice až do konce udržovali platonický tlak, který však už v žádnou brankovou možnost nevyústil. Naopak po standardní situaci v 94. minutě lízl hlavou přesně balon Potočný a zajistil Liberci tři body. Slovan tak navázal na výhru 1:0 z Ostravy v nadstavbě minulé sezony a Baník už osm ligových utkání čeká na vítězství.

1. kolo první fotbalové ligy:
Baník Ostrava - Slovan Liberec 1:2 (1:0)
Branky: 9. Kuzmanovič - 54. Pešek, 90.+4 Potočný. Rozhodčí: Berka - Kubr, Vaňkát. ŽK: Smola, Fleišman - Oscar, Breite, Potočný, Musa, Hoftych (trenér), Čech (trenér brankářů). Diváci: 7542.
Ostrava: Budinský - Fillo, Procházka, Stronati, Fleišman - Reiter, Jánoš, Hrubý (82. Baroš), Holzer (69. Granečný) - Kuzmanovič (58. Diop), Smola. Trenér: Páník.
Liberec: Nguyen - Mikula, Karafiát, Kačaraba, Hybš - Breite, Oscar - Koscelník, Mara (87. Nešický), Pešek (65. Musa) - Potočný. Trenér: Hoftych.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články