Hlavní obsah

Liberec - Plzeň 1:2Plzeň se výhrou naladila na boj o Ligu mistrů. V Liberci udržela skvělou sérii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
57. Pernica 0 : 1
71. Kopic 0 : 2
80. Musa 1 : 2
Záznam online reportáže

Liberec
Aktualizováno

Plzeňští fotbalisté se výhrou v Liberci 2:1 na úvod druhého kola první ligy ideálně naladili na kvalifikaci Ligy mistrů proti Olympiakosu Pireus. Luděk Pernica s Janem Kopicem zařídili úřadujícímu vicemistrovi po bezbrankovém poločasu pod Ještědem dvoubrankové vedení. Zápas už stihl jen zdramatizovat deset minut před koncem kontaktním gólem Petar Musa. Viktoria prodloužila sérii neporazitelnosti proti Slovanu už na čtrnáct zápasů. V Liberci už neprohrála dokonce dvanáct let a na úvod soutěže tak zůstává stoprocentní.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Autor vedoucího gólu Plzně Luděk Pernica (vlevo) oslavuje svoji trefu v Liberci s Janem Kopicem.

Článek
Fotogalerie

Plzeňský záložník Kalvach, který si z prvního kola odnesl zlomeninu nosu, nastoupil s obličejovou maskou, naopak další zraněný hráč z úvodního zápasu Hejda zůstal jen na lavičce. Zkušený Limberský, jenž kvůli disciplinárnímu trestu nemůže nastoupit v prvním utkání s Olympiakosem, nebyl ani na střídačce a na levém kraji obrany si soutěžní premiéru v dresu Západočechů odbyla letní posila Hloušek.

Plzeňské trable se složením defenzivy pokračovaly i v Liberci a po deseti minutách musel zraněného Řezníka vystřídat Havel. Slovan vyrukoval na vicemistra s aktivním presinkem, ale zhruba po čtvrthodině se zatáhl a balon držela převážně Viktoria. Do žádné vyložené šance se však hosté v první půli nedostali.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Kalvach z Viktorie Plzeň v obličejové masce během utkání v Liberci.

Naopak jedinou gólovou možnost úvodního dějství měl v 35. minutě Liberec, který spoléhal na brejky. Při jednom z nich vysunul Breite Pázlera, ten postupoval sám na Hrušku, ale trefil jen gólmana hostů.

Také do druhé půle vstoupil Slovan aktivně, v dobré pozici však pokazil křížný balon Mikula. V 57. minutě otevřeli skóre hosté. Na Havlův centr z levé strany si naskočil Pernica a hlavou prodloužil míč k zadní tyči. Plzeňský stoper navázal na gól z posledního utkání nadstavby minulé sezony.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Luděk Pernica (vpravo) střílí vedoucí gól Plzně v Liberci.

Liberec okamžitě přidal. V 62. minutě nebezpečně tečoval míč patou střídající Musa, ale Hruška balon chytil. Vzápětí po chybě hostů ve středu pole postupoval na branku Mara, ale plzeňská obrana stačila jeho pokus v poslední chvíli zblokovat.

V 71. minutě Plzeň pojistila vedení. Po rohovém kopu přiťukl ve vápně Pernica míč Kopicovi a ten technickou střelou k tyči zvýšil. Reprezentační záložník se prosadil stejně jako v prvním kole.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňská radost v Liberci.

Liberec za devět minut po spolupráci dvou střídajících hráčů snížil. Na Nešického centr z přímého kopu si naskočil Musa a hlavou nedal Hruškovi šanci. Chorvatský útočník se dočkal první branky v české lize. Na druhé straně prováhal dvě přečíslení Kayamba, ale Západočechy už to mrzet nemuselo.

První fotbalová liga - 2. kolo:
Liberec - Plzeň 1:2
Branka: 80. Musa - 57. Pernica, 71. Kopic. Rozhodčí: Franěk - Koval, Dobrovolný - Adam (video). ŽK: Pešek, Breite - Kalvach, Krmenčík. Diváci: 5142
Liberec: Nguyen - Mikula, Kačaraba, Karafiát, Hybš - Breite, Oscar (73. Nešický) - Pešek (55. Koscelník), Mara, Potočný - Pázler (59. Musa). Trenér: Hoftych
Plzeň: Hruška - Řezník (10. Havel), Pernica, Brabec, Hloušek - Hrošovský, Kalvach - Kayamba, Čermák (86. Mihálik), Kopic - Krmenčík (81. Chorý). Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: