Hlavní obsah

Teplice kalkulovaly špatně. Slavia přežraná není, což ostatně i Stanciu gólem potvrdil

Teplice

Dvě kola stačila a mistrovská Slavia už zase vede ligu. „A to jsme si mysleli, že by mohla být po loňské sezoně přežraná úspěchy a že bychom na ni mohli mít. Místo toho jedna velká hrůza,“ povzdechl si teplický obránce Tomáš Vondrášek po pětibrankovém výprasku, kterou Pražané jeho týmu uštědřili a díky němuž se vyšvihli tam, kde na jaře ligu končili. Díky šesti bodům a nejlepšímu skóre ze všech na první příčku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Šťastný slávista Nicolae Stanciu po výhře v Teplicích

Článek

„My a přežraní? Něco takového nepřichází ve Slavii vůbec v úvahu. Každý dře, aby příště hrál. Zvlášť po bouřce, kterou jsme v šatně zažili po prvním zápase ve Zlíně," vzkazoval Petr Ševčík Severočechům, jak scestný byl jejich kalkul.

Po poločase hrůzy už to věděli i domácí. „Proti tak silné Slavii jsem ještě nikdy nehrál. Oni jsou prostě někde úplně jinde než my. Pokud bychom chtěli uspět, museli bychom podat stoprocentní výkon. A úplně všichni," netajil Vondrášek, že tři inkasované góly do přestávky byly ještě milosrdným vyjádřením toho, co se na Stínadlech odehrávalo. „Poločas hrůzy, nic jiného to nebylo."

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaní fotbalisté Teplic Jan Shejbal (vlevo), Tomáš Kučera a Pavel Vyhnal během utkání se Slavií.

„Plán jsme měli, taktiku také, jenže nic z toho jsme neplnili. A jakmile jsme dostali rychlý první gól, už jsme se nechytli. Zvlášť, když stoperská dvojice hrála tak laxně a bohorovně, byli těžkopádní a nerozhodní. A protože ani středová trojice nepodala výkon, jaký bych čekal, nemohlo to dopadnout jinak," nepokoušel se hledat výmluvy teplický kouč Stanislav Hejkal.

Slavia si s jeho mužstvem dělala co chtěla, takže po změně stran zvolnila a očekávanou kanonádu nespustila. A to přesto, že Teplice hrály jen v deseti bez vyloučeného Mareše, který po druhé žluté musel ze hřiště už minutu po přestávce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Teplic Stanislav Hejkal v utkání se Slavií.

„Ale i tak jsem až na zmiňované pasáže ve druhé půli spokojený. Ze dvou zápasů venku máme šest bodů, Teplicím jsme dali pět gólů, ale hlavně - každý týden nám dává něco navíc, takže i výkony jsou postupně kvalitnější. I běžecky jsme na tom byli v Teplicích mnohem lépe než minule ve Zlíně," liboval si slávistický kouč Jindřich Trpišovský, že hra jeho týmu má vzestupný trend.

Liboval si i nad tím, že vzhledem k průběhu zápasu a soupeři hrajícímu jen v deseti mohl po hodině hry poslat na hřiště místo Hušbauera rumunskou akvizici Nicolae Stanciua.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nicolae Stanciu ze Slavie Praha (zcela vlevo) během děkovačky s fanoušky po utkání v Teplicích.

„A on přišel a hned jeho první střela v našem dresu znamenala gól. A i uvolnění Hilála do šance bylo perfektní. Dobrý debut," kvitoval Trpišovský, jak se nová posila uvedla.

„I během půlhodiny ukázal, proč jsme ho přivedli. Využít spoluhráčů v křídelních prostorech, fungovat jako spojka mezi hrotem útoku a zbytkem týmu, to je role, kterou by měl plnit. Loni nám podobný hráč scházel," pustil se kouč mistrovské Slavie do vysvětlování, co od rumunského reprezentanta očekává a proč byl rád, že ho mohl už v Teplicích postavit na půlhodiny. Zvláště, když Hušbauer měl zdravotní trable a už o poločase se domlouvali na střídání

„Na druhou stranu jsem viděl, že Nico kazil míče, jak to u něho není zvykem. Má ale pořád tréninkové manko a za ostatními má zhruba třítýdenní skluz, se spoluhráči ještě není sladěný, takže hodně práce čeká jeho i nás."

Reklama