Hlavní obsah

Karviná - Ostrava 1:2Baník slaví první výhru, uspěl v Karviné. Vyhrocený závěr přinesl dvě vyloučení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Smola 0 : 1
68. Jirásek 0 : 2
86. Smrž 1 : 2
Záznam online reportáže

panČTK
Aktualizováno

Fotbalisté Baníku Ostrava zvítězili v druhém kole nejvyšší fotbalové soutěže na hřišti Karviné 2:1 a připsali si první tři body v sezoně. O trefy hostů se postarali v 10. minutě Smola a 68. minutě Jirásek, za domácí snižoval v 86. minutě Smrž. Karviná je tak i po druhém kole bez bodu. Oba týmy dohrávaly po vyloučení domácího Lingra v 87. minutě a hostujícího Fila v 95. minutě o deseti.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Baníku se radují z prvního gólu.

Článek
Fotogalerie

Baník vstoupil do druhého utkání podobně jako ve své premiéře s Libercem a úvodní aktivitu v deváté minutě opět přetavil ve vedoucí gól. Jiráskovo zakončení brankář Pastornický ještě vyrazil před sebe, ale neobsazený Smola měl snadnou pozici zblízka trefit síť. Letní posila Baníku zapsala svůj první ligový gól v barvách Ostravy a jubilejní desátý v nejvyšší soutěži.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Tomáš Smola z Baníku se raduje z prvního gólu.

Jenže pak Baník podobně jako proti Liberci vyklízel hřiště a zprvu pasivní Karviná se dostala do hry. Po několika náznacích se v gólové šanci ve 29. minutě ocitl Petráň, ale hlavou zamířil z malého vápna do rukavic Budinského. Moc k vyrovnání nechybělo ani o tři minuty později. Procházkovo zaváhání využil Petráň, posunul míč doprava na Galušku a jeho přízemní pokus ostravský brankář musel vytlačit na roh.

Domácí trefili tyč

Baník si koledoval o vyrovnání i ve druhé půli. Problémy měl hlavně s pravou stranou Karviné, přes kterou si domácí vytvořili další dvě šance. Budinský měl znovu štěstí, že v 52. minutě střídající Janečka zacílil jen jeho náruč.

Nejvíc při něm přízeň osudu stála v 61. minutě. Po další Galuškově akci domácí Lingr i díky jemné Budinského teči trefil tyč ostravské branky, od které se míč už potřetí šťastně vrátil do náruče hostujícího gólmana.

Za neefektivní koncovku byla Karviná vytrestána v 68. minutě. Jirásek dostal na velkém vápně chvíli na přípravu rány a zamířil přesně k tyči.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Milan Rundič z Karviné a Tomáš Smola z Ostravy.

Zápletku čtyři minuty před koncem připravil Smrž, který hlavou krásně lízl přímý kop a snížil. Jenže hned vzápětí Lingr podruhé uviděl žlutou kartu a Karviná dohrávala v deseti.

Výhru Ostravy mohl navýšit z brejku Diop, jeho pokus však Pastronický vytlačil a v nastavení sám před karvinským gólmanem selhal i Jirásek. Byť i Baník poslední sekundy dohrával bez vyloučeného Filla, tři body už uhájil.

2. kolo první fotbalové ligy:
MFK Karviná - Baník Ostrava 1:2 (0:1)
Branky: 86. Smrž - 9. Smola, 68. Jirásek. Rozhodčí: Marek - Vlček, Vodrážka - Zelinka (video). ŽK: Smrž, Lingr, Janečka, Galuška, Kouřil - Stronati, Fillo, Procházka, Fleišman. ČK: 87. Lingr - 90.+4 Fillo. Diváci: 4833 (vyprodáno).
Karviná: Pastornický - Ndefe, Kouřil, Rundič, Čonka - Smrž - Galuška (88. Puteyra), Lingr, Weber (46. Janečka), Puchel (62. Krivák) - Petráň. Trenér: Straka.
Ostrava: Budinský - Fillo, Procházka, Stronati, Fleišman - Reiter (77. De Azevedo), Jánoš, Jirásek, Granečný - Kuzmanovič (90. Šindelář), Smola (67. Diop). Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: