Hlavní obsah

Ostrava - Teplice 0:1Další facka pro Baník! Baroš zahodil penaltu, Teplice slaví první výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Žitný 0 : 1
Záznam online reportáže

Ostrava
Aktualizováno

S tímhle fanoušci ostravského Baníku spokojeni být nemůžou. Svěřenci Bohumila Páníka nezvládli po porážce z úvodního kola s Libercem (1:2) ani svůj druhý domácí zápas, když v předehrávce 3. kola podlehli Teplicím 0:1. O jedinou branku utkání se postaral už ve 3. minutě Patrik Žitný. Vyrovnat mohl Milan Baroš, v 66. minutě však neproměnil pokutový kop. Slezané tak mají na svém kontě jen tři body za výhru z minulého kola v Karviné, Severočeši naopak slaví první výhru.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Fotbalisté Teplic šli do vedení již ve 3. minutě

Článek
Fotogalerie

Teplice rychle snažily dát zapomenout na pětigólovou blamáž se Slavií. Na vedoucí gól jim stačilo 133 sekund. Moulis na zadní tyči vrátil přetažený centr zpátky na malé vápno a Žitný po zemi prostřelil Budinského.

Baník na nepříznivý vývoj reagoval ofenzivou. Útočný tandem Baroš - Diop, který navzdory vítězství v Karviné v základní sestavě nahradil Kuzmanoviče se Smolou, poprvé zaúřadoval ve 12. minutě. Barošově teči po Diopově průniku chyběly decimetry.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Josef Celba z Ostravy a Pavel Moulis z Teplic.

Převaha domácích k brance nevedla

Ostrava pak získala trvalou převahu a obléhala svou útočnou polovinu. Především zásluhou Reitera na pravé straně pronikala do teplického vápna, ale domácí záložník nejprve trefil jen boční síť, pak úspěšně hledal ve vápně Baroše, jeho pohotové zakončení však Grigar zlikvidoval.

Další nebezpečnou akci Ostravy založil kolmicí za obranu opět Baroš, ovšem Diop vypálil bez přípravy asi metr vedle teplické tyče.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Teplic Tomáš Grigar předváděl výborné zákroky

Baník v tlaku pokračoval i po změně stran. Postupným útokem si v 53. minutě domácí otevřeli obranu hostů a Jánošovu štiplavou dělovku z dvaceti metrů Grigar s námahou odvrátil.

Grigar vychytal Baroše

Největší možnost k vyrovnání měli Ostravané v 66. minutě. Poté, co jeden z teplických hráčů zahrál rukou ve vápně, se pískala penalta, ale Barošovu střelu Grigar chytil. Domácí zahodili pokutový kop ve druhém domácím utkání po sobě.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Admir Ljevakovič z Teplic, Adam Jánoš a Dame Diop z Ostravy.

Stále se hrálo jen na teplické straně. Třináct minut před koncem se ve vápně uvolnil střídající Kuzmanovič, avšak ani jeho projektil Grigar za záda nepustil.

Ostrava byla přes snahu v závěru stále křečovitější. I když hosté v podstatě za celý druhý poločas Budinského neohrozili, defenziva jim stačila, aby po osmi utkáních venku naplno zabodovali.

3. kolo první fotbalové ligy:
Baník Ostrava - FK Teplice 0:1 (0:1)
Branka: 3. Žitný. Rozhodčí: Franěk - Koval, Dresler - Orel (video). ŽK: Procházka, Jirásek - Shejbal, Žitný. Diváci: 7083.
Ostrava: Budinský - Celba, Procházka, Stronati, Fleišman - Reiter, Jánoš, Jirásek, Granečný (46. De Azevedo) - Baroš (74. Kuzmanovič), Diop (63. Smola). Trenér: Páník.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Shejbal, Mareš - Žitný, Ljevakovič (76. Kodeš), Kučera, Moulis (55. Nazarov) - Vyhnal (78. Jindráček), Hora. Trenér: Hejkal.

Reklama

Související témata: