Hlavní obsah

Slavia - Olomouc 1:0Hanáky potopil parádní trefou Coufal, hosté byli k bodu blízko

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Coufal 1 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slavie vydřeli ve třetím kole první ligy vítězství 1:0 nad Olomoucí. Obhájci titulu vyhráli i třetí zápas nové sezony a spolu s Plzní zůstávají jedinými dvěma dosud stoprocentními týmy. Pražané ve své domácí premiéře rozhodli už v šesté minutě, kdy se trefil Vladimír Coufal. V závěru nastavení odmítl vyrovnání hostující David Houska, který z penalty trefil jen tyč. Sigma prohrála i druhý venkovní duel v ročníku a na kontě má tři body.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Vladimír Coufal ze Slavie a jeho gólová trefa.

Článek

Slavia zahájila zápas famózně. Nejprve sice nevyšla kouzla Hušbauerovi, ale po dlouhém Bořilově autu zacentroval zleva Van Buren, míč ale hodně zvedl. Coufal ale neskutečně natáhl pravačku, a míč skončil mírným obloučkem u pravé tyče strnulého Reichla, který nechápal, co se stalo. Chvíli žasnul i střelec. Červenobílá jízda pokračovala. Kotel ji tentokrát tlačil z jižní tribuny, protože pověstný Sever byl z rozhodnutí disciplinárky zavřený. Coufal chtěl vrátit Van Burenovi jeho gólovou nabídku, ale ten hlavou trefil jen náruč gólmana.

Sigma se jen bránila, ke Kolářově šestnáctce se dostávala jen sporadicky, ale veškerá snaha končila v uctivé vzdálenosti. Po dvaceti minutách ale zahrávali Hanáci tři rohové kopy v rychlém sledu, druhý zakončil Plšek hlavičkou do břevna. Tento moment jako by domácí vystrašil. Najednou zvolnili a dovolili hostům vyrovnat hru a chodit na jejich polovinu. Ti ale nebyli vůbec nebezpeční.

Slavia znovu převzala taktovku, ale chyběl jí klid ve finální fázi. Kombinační akce se jí nedařilo zakončit. Dobrou práci odváděli olomoučtí stopeři Jemelka s Benešem. Když už Van Buren přiťukl míč do šance Zmrhalovi, ten pálil daleko mimo tyče. Hosté už se opět dostávali na polovinu domácích spíše sporadicky. A pokud vystřelili, pak nepřesně nebo jen aby poškádlili Koláře. Jen Pilařova rána mu nadělala trochu starostí. Naopak po centru Van Burena mohl navýšit vedení Traore, ale hlavou trefil jen Reichlovy rukavice.

Po změně stran Slavia na soupeře doslova vletěla. V další šanci se ocitl Coufal, ale tentokrát se přes důrazné beky neprosadil. V dobré pozici minul o centimetry míč Zmrhal, který později po přihrávce Krále zbrkle přestřelil branku. Sigma nevěděla, jak reagovat. Lehce ztrácela míče, hráči si nedokázali přihrát, natož něco vymyslet. Jenže Slavia zvolnila, začala kombinovat do šířky a hosté si pokusy i náběhy pohlídali. Snaha napadat slávisty už na jejich polovině nic nepřinesla, takže fotbal se propadl do nudy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Slavie na tribuně Jih během utkání s Olomoucí.

Po hodině hry Slavia znovu zařadila vyšší rychlostní stupeň a usadila se na polovině Hanáků. Se zakončením to ale bylo dál slabší. Kúdela ani Hušbauer obranný val Hanáků nepropálili. Červenobílé kleště svíraly víc a víc, leč bez efektu, a tak se ozvali hosté, ale střídající Yunis hlavou minul branku. Podobně si vzápětí po brejku vedl Van Buren, který trefil jen boční síť.

Krátce na to hlavní sudí ukázal za nesportovní chování žlutou kartu domácímu asistentovi Houšteckému, později ji obdržel také trenér Trpišovský. Další slávistickou šanci měl Bořil, ale zblízka doslova sestřelil Greššáka. Domácí kotel přivítal potleskem střídajícího Stanciua a krátce na to se zrodila rychlá akce, kterou ale Ševčík gólově nezakončil. Stanciu později zahrával trestný kop, ale minul branku. Závěr pokazili domácí fanoušci dýmovnicemi, takže se několik minut nehrálo. V nastavení Bořil fauloval Yunise a sudí Proske po konzultaci s VAR nařídil penaltu. Houska však trefil jen tyč.

Fotbalová liga - 3. kolo:
Slavia Praha - Sigma Olomouc 1:0 (1:0)
Branka: 6. Coufal. Rozhodčí: Proske - Kotík, Novák - Franěk (video). ŽK: Škoda, Bořil, Trpišovský (trenér), Houštecký (asistent trenéra) - Greššák, Jemelka. Diváci: 13 263.
Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Hovorka, Bořil - Souček - Ševčík, Traoré (46. Král), Hušbauer (81. Škoda), Zmrhal - Van Buren (76. Stanciu). Trenér: Trpišovský.
Olomouc: Reichl - Sladký, Beneš, Jemelka, Vepřek (75. Zmrzlý) - Pilař (64. Yunis), Houska, Greššák, Plšek (82. Texl), Falta - Nešpor. Trenér: Radoslav Látal.

Reklama

Související témata: