Hlavní obsah

Liberec - Olomouc 0:1Látal předčil kamaráda Hoftycha. Olomouc dobyla Liberec, tomu nebyl uznán v závěru gól

Hynek PreislerSport.czPrávo

Souboj dvou kamarádů a bývalých úspěšných spolupracovníků z Trnavy vyhrál Radoslav Látal. Liberec s Pavlem Hoftychem na lavičce prohrál ve 4. kole s Olomoucí 0:1. Nervózní a místy tvrdý souboj rozhodl na konci prvního poločasu Jakub Plšek. Liberec se snažil o vyrovnání. Jakub Pešek po centru trefil břevno a pak marně reklamoval, že balon po odrazu přešel brankovou čáru. Sudí viděl situaci jinak a tak Hanáci mohli slavit výhru.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radim Breite z Liberce a Vít Beneš z Olomouce (vlevo) a jejich spor během utkání 4. kola fotbalové ligy.

Článek

Za protesty dostal žlutou kartu v prvním poločase Pavel Hoftych a ve druhém i jeho asistent Pavel Medynský.

Olomouc byla v první půlhodině aktivnější, už ve 22. minutě kopala čtvrtý rohový kop, kdežto domácí měli v tu chvíli ve statistikách samé nuly. Větší šanci si však Hanáci nevypracovali.

Tým Pavla Hoftycha zabral až po půlhodině hry. Nejprve střílel zleva Roman Potočný, ale Michal Reichl míč s jistotou zneškodnil. Stejný hráč pak zakončoval nejnebezpečnější akci domácích první půle po rychlém protiútoku vedeném dobře hrajícím Oscarem. Potočný se snažil v dobré pozici střílet na přední tyč, pálil však hodně nepřesně. O minutu později pak uzavřel aktivní pětiminutovku ze strany domácích Tomáš Malinský, zkoušel lob, ale Reichl se překvapit nenechal.

Sigma zaskočila Severočechy ve 40. minutě. Branku vymyslel bývalý hráč Liberce Václav Pilař, který před Nguyena poslal skvělý centr a Jakub Plšek nedal Nguyenovi zblízka šanci a trefou oslavil svůj stý ligový start.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Petar Musa (vlevo) z Liberce zastavuje olomouckého Víta Beneše během utkání 4. kola první fotbalové ligy.

Slovan mohl vyrovnat deset minut po pauze, hlavička Ondřeje Karafiáta mířila těsně vedle tyče. Šance pojistit výhru měla i Sigma. V 61. minutě Nguyen vyrazil míč k Milanu Kerbrovi, do odkryté branky však míč neprotlačil. V 70. minutě pak Nguyen zneškodnil nebezpečný pokus Šimona Falty.

Liberec se posledních dvacet minut hnal za vyrovnáním a zvyšoval tlak. V 86. minutě trefil Jakub Pešek břevno, míč se odrazil zřejmě za brankovou čáru, rozhodčí však branku neuznali. Dobře organizovaná obrana Sigmy již cenný triumf uhájila. Olomouc v posledních sedmi zápasech pod Ještědem nevyhrála, tentokrát sérii přerušila a z Liberce veze tři body poprvé po téměř deseti letech.

4. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - Sigma Olomouc 0:1 (0:1)
Branka: 39. Plšek. Rozhodčí: Houdek - Hrabovský, Vlček. ŽK: Breite, Mara, Kuchta, Potočný, Hoftych (trenér), Medynský (asistent trenéra) - Kerbr, Sladký, Reichl. Diváci: 3942.
Sestavy:
Liberec: Nguyen - Mikula, Kačaraba, Karafiát, Hybš - Malinský (70. Pešek), Breite, Oscar, Mara (59. Alibekov), Potočný - Musa (52. Kuchta). Trenér: Hoftych.
Olomouc: Reichl - Sladký, Beneš, Jemelka, Kerbr (81. Texl) - Pilař (87. Radek Látal), Plšek, Greššák (18. Zmrzlý), Houska, Falta - Yunis. Trenér: Radoslav Látal.

Reklama

Související témata: