Hlavní obsah

Slovácko - Zlín 1:0Slovácko se dočkalo výhry, soka srazil před poločasem kanonýr Zajíc

MinutaMin. Tým Hráč Akce
44. Zajíc 1 : 0
Záznam online reportáže

Uherské Hradiště
Aktualizováno

Fotbalisté Slovácka doma v sobotu vyválčili tři body v duelu 4. kola nejvyšší soutěže se Zlínem a to díky zásahu útočníka Zajíce ze závěru prvního poločasu. Zlín se v koncovce neprosadil a zaknihoval už třetí porážku v tomto ročníku nejvyšší soutěže.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Milan Petržela ze Slovácka v souboji o míč s Oleksandrem Azackijem ze Zlína.

Článek
Fotogalerie

První velkou šanci si ve čtvrté vypracovali hosté, když Hlinkovu ránu brankář Trmal s problémy vytáhnul nad břevno. Pak přvzali iniciativu hráči Slovácka. Nejprve Zajíc hlavou minul, pak Navrátil z dálky protáhnul Dostála a zlínský gólman ještě lepší zákrok předvedl proti Reinberkově ráně.

Minutu před pauzou už se domácí dočkali. Petržela před pokutovým územím našel Reinberka, jehož nepovedena střela se dostala před Zajíce a útočník Slovácka míč zblízka napálil pod břevno. Tým z Uherského Hradiště v nejvyšší soutěži skóroval poprvé po 283 minutách.

Po přestávce Slovácko začalo podobným stylem jako v první půli. Dostál další Navrátilovu střelu vytěsnil na roh, domácí pak zahodili slibný brejk a Šašinka nastřelil jen vyběhnutého Dostála. Hostujícího brankáře v 52. minutě sice obstřelil Petržela, ale druhý gól neplatil pro ofsajd letní posily z Plzně.

Domácí ovládali hru a nepouštěli Zlín ani na svou polovinu a Navrátilova střela se odrazila od tyče. Branková konstrukce se však ozvala i na druhé straně, když Poznar obloučkem trefil břevno špatně postaveného Trmala. Jeho protějšek Dostál poté ve velké šanci vychytal Zajíce, který nezužitkoval dobrou přihrávku od Kalabišky.

Domácí se v závěru zatáhli, přenechali aktivitu a územní převahu Zlínu a v nastavení málem o nejtěsnější vedení přišli, jenže Poznar zblízka odmítl vyrovnání a netrefil branku. "Ševci" tak venku prohráli osmý ligový zápas po sobě a na hřišti Slovácka nebodovali poprvé po pěti utkáních.

4. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - Fastav Zlín 1:0 (1:0)
Branka: 44. Zajíc. Rozhodčí: Dubravský - Vlasjuk, Kříž. ŽK: Navrátil, Reinberk, Šimko - Hlinka, Azackij, Fantiš, Janetzký, Jiráček. Diváci: 5742.
Slovácko: Trmal - Reinberk (67. Šimko), Hofmann, Kadlec, Divíšek - Havlík, Daníček - Petržela (73. Kalabiška), Šašinka, Navrátil - Zajíc (90. Krejčí). Trenér: Svědík.
Zlín: Dostál - Hlinka, Buchta, Azackij - Matejov (51. Cedidla), Hnaníček (46. Janetzký), Bartošák (74. Nečas) - Mašek, Jiráček - Fantiš, Poznar. Trenér: Csaplár.

Reklama

Související témata: