Hlavní obsah

Sparta - Trabzonspor 2:2Černá pětiminutovka v hrobovém tichu. Letenští odevzdali nadějný náskok

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Costa 1 : 0
68. Kanga 2 : 0
83. Ekuban 2 : 1
89. Sörloth 2 : 2
Záznam online reportáže

Vyhrát, ideálně o dva góly a s čistým kontem. Plán fotbalistům pražské Sparty dlouho vycházel, po černé pětiminutovce v závěru se ovšem zcela zhroutil. V úvodním duelu 3. předkola Evropské ligy remizovali s Trabzonsporem 2:2 a do odvety za týden půjdou s chatrnou nadějí na postup. Zatímco v Turecku je čeká peklo bláznivých fanoušků, utkání na Letné se odehrálo na uzavřeném stadionu bez diváků.

Výraz Benjamina Tetteha hovoří za vše, Sparta v závěru ztratila dvougólový náskok. Kde byla chyba? Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Aby nebylo absencí málo, viróza sklátila mladého Hložka. Letenský teenager odehrál celé ligové jaro a v sestavě chyběl poprvé od konce loňského listopadu. Premiérově v novém ročníku pak Tetteh v základní sestavě nahradil Kozáka.

Netrvalo moc dlouho, a v komorním tichu se ozval dutý zvuk brankové konstrukce. Tetteh s Haškem již v 7. minutě připravili skvělou pozici Trávníkovi, proti němuž stál v prázdné bráně už jen český legionář Novák. Záložník ovšem v ne zcela ideálním postavení orazítkoval jen spojnici břevna s tyčí.

Domácí se však úvodní branky poměrně brzy přece jen dočkali. Použili pro ni stejný mustr jako v neděli proti Příbrami. Kanga z rohového kopu přesně našel Costu, kapitán využil zaváhání brankáře a hlavou otevřel skóre.

Také další minuty potvrzovaly předpoklad letenských zvědů, že obrana Trabzonsporu není skálopevná. Při standardních situacích měli hosté dál problémy, s chutí hrající Kanga pak z dálky tvrdě pálil k tyči a gólman Cakir míč jen s námahou vyrazil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský fotbalista Guélor Kanga střílí druhý gól Letenských v utkání 3. předkola Evropské ligy s tureckým Trabzonsporem.

Kouč Karaman nemohl být s prvním poločasem spokojený. Proto o přestávce posadil hvězdného Mikela a na hřiště poslal dalšího útočníka Sörlotha.

Trabzonspor ožil, do první šance druhé půle se ale stejně dostali domácí. Po rychle rozehrané standardce vyšlo zakončení na Štetinu, který však brankáře neprostřelil. Turecký tým způsobil před Nitovou brankou jeden velký závar, čímž se jeho oživení vyčerpalo. Domácí byli dlouho lepší a znovu se dočkali. Kanga se v 68. minutě ze střední vzdálenosti opřel do míče a poslal ho přesně k tyči.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Černé sparťanské perly Guélor Kanga a Costa. Oba hráči Letenských se zapsali mezi střelce, stejně jako v lize proti Příbrami. Tentokrát se prosadili v duelu s Trabzonsporem ve 3. předkole Evropské ligy.

Sedm minut před koncem dostal ideální sparťanský scénář povážlivou trhlinu. Ekuban se po přímém kopu zbavil střídajícího Kozáka a v akrobatické pozici poslal míč k tyči. O pět minut později se navíc ve vápně uvolnil Sörloth a vyrovnal.

Nevyhrát takový zápas je tedy umění...

Úvodní utkání 3. předkola Evropské ligy:
Sparta Praha - Trabzonspor 2:2 (1:0)
Branky: 16. Costa, 68. Kanga - 84. Ekuban, 89. Sörloth. Rozhodčí: Montero - De Cerain, Espejo (všichni Šp.). ŽK: Nita, Tetteh, Trávník - Mikel, Ömür, Türkmen, Sosa. Bez diváků.
Sparta: Nita - Sáček, Štetina, Costa, Hanousek - Trávník (87. Karlsson), Krejčí, Kanga, Hašek, Plavšič (89. Hancko) - Tetteh (79. Kozák). Trenér: Jílek.
Trabzonspor: Cakir - Pereira, Türkmen, Hosejní, Novák - Sosa, Mikel (46. Sörloth) - Ömür (76. Avdijaj), Parmak, Nwakaeme - Ekuban (90.+2 Erdogan). Trenér: Karaman.

Reklama

Související témata: