Hlavní obsah

FCSB - Ml.Boleslav 0:0Středočechům pomohlo břevno, v Rumunsku uhráli slibný výsledek

Zdeněk PavlisSport.cz

Slibnou bezgólovou remízou v Rumunsku zachránila Mladá Boleslav alespoň něco z upadající reputace českého fotbalu. V úvodním duelu třetího předkola Evropské ligy podali Středočeši v první půli proti FCSB velmi dobrý výkon a soupeře k ničemu nepustili. Po změně stran se sice dostali pod tlak, ale dobrou defenzivou udrželi bezbrankový stav, který jim dává před odvetou příští čtvrtek na domácím hřišti postupovou naději.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Daniel Pudil z Mladé Boleslavi (ilustrační foto)

Článek

Poločas stačil, aby Středočeši pochopili, proč je majitel FCSB George Becali na svůj tým tak nazlobený, takže vyhodil nejdřív trenéra a hned po něm i čtyři hráče. To nebyla Steaua, která dvakrát v rychlém sledu vyprovodila z pohárové Evropy Plzeň a před dvěma lety i Spartu.

Zůstal z ní jen plahočící se stín, který v azylu v Giurgiu měl problémy sám se sebou. Jeho hráči si nerozuměli, nedokázali si pořádně přihrát, k ofenzivě, natož pak tlaku na mladoboleslavskou bránu se vůbec nedostali. Natož aby se připravili alespoň náznak slibnější šance.

Nervozita a zřejmě i strach o budoucnost je stresoval a srážel, takže Weberovi svěřenci eliminovali veškeré jejich snažení dřív, než se narodilo.

Hráli totiž chytře, a hlavně takticky disciplinovaně. Vyplňovali prostory před vlastní šestnáctkou, zhustili střed hřiště, byli u většiny odražených míčů dřív, takže měli zápas pod kontrolou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Matějovský z Mladé Boleslavi (ilustrační foto)

I k vedoucím gólu měli blíž. Nejdříve pohrozili ze standardních situací zahrávaných pochopitelně Matějovský, po necelé půlhodině ale předložil Bucha přihrávku Komličenkovi, s jehož ránou měl domácí brankář Vlad problémy. S hlavičkou Buchy by měl ještě větší, kdyby se mladý záložník po Mešanovičově akci trefil mezi tyče.

Těžko si představit, jak kontroverzní miliardář Becali na průběh první půle reagoval, ale nejspíš i tentokrát poslal své pobočníky do kabiny s výhrůžným vzkazem.

Byla bouřka v kabině?

Na domácí hráče zabral, neboť po změně stran byli v panujícím tropickém vedru mnohem nebezpečnější. Viňa se dostal ke střele, kterou zlikvidoval Šeda, rána Moutinha také donutila mladoboleslavského gólmana k zákroku, pokusy Comana ho také strašily.

Rumuni totiž na rozdíl od první půle zlepšili pohyb, zpřesnili kombinaci, přidali nápady a střed hřiště patřil rázem jim. Zvláště, když přečkali největší mladoboleslavskou šanci, kdy po hodině hry mířil Ladra těsně vedle.

Narůstající tlak domácího celku ovšem zúročení nepřinesl. Pohotovou střelu jednadvacetiletého Comana, který byl nejnebezpečnějším hráče FCSB, totiž Šeda vyrazil, Pantiru trefil tři minuty před koncem jen břevno, takže Mladá Boleslav remízu uhájila.

Úvodní utkání 3. předkola fotbalové Evropské ligy:
FCSB - Mladá Boleslav 0:0
Rozhodčí: Jaccottet - Jobin, Erni (všichni Švýc.). ŽK: Popescu, Oiada, Coman, Moutinho - Matějovský, Komličenko, Mešanovič.
FCSB: Vlad - Cretu, Planič, Filip (32. Pantiru), Soiledis - Popescu (46. Moutinho), Cristea, Vina - Oaida, Coman, Tanase (80. Gikiewicz). Trenéři: Andronache a Nastai.
M. Boleslav: Šeda - Křapka, Takács, Pudil, Túlio - Bucha, Matějovský (74. Budínský), Hubínek, Ladra (65. Fulnek) - Komličenko, Mešanovič (87. Auer). Trenér: Weber.

Reklama

Související témata: