Hlavní obsah

Plíšková - Andreescuová 0:6, 6:2, 4:6Hotovo! Plíšková nezvládla koncovku a přišla o šanci být světovou jedničkou

Praha
Aktualizováno

Sen o první příčce světového žebříčku musí česká tenistka Karolína Plíšková zatím odložit. Nezvládla totiž na turnaji v Torontu čtvrtfinálový zápas s Kanaďankou Andreescuovou, když jí podlehla po setech 0:6, 6:2, 4:6. Světovou jedničkou se tak po turnaji stane Japonka Naomi Ósakaová.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih důležitých momentů zápasu Plíškové s Andreescuovou.Video: sntv

 
Článek

Plíšková vstoupila do zápasu bídně. Trápila se na podání. Servis totiž v první sadě neudržela ani jednou. A jelikož českou tenistku neposlouchaly ani další údery, náskok Kanaďanky rychle narůstal. Plíšková zaknihovala během úvodní sady třináct nevynucených chyb, zahrála jediný vítězný úder. Jednoduše řečeno, vše v jejím podání bylo špatně. Ve výsledku pak vyfasovala dokonce potupného kanára.

O pauze mezi sety si přivolala si na kurt španělskou trenérku Martinezovou. Ta se snažila českou hráčku nastartovat, zároveň jí ale vyčetla špatnou práci nohou. Pak odkvačila na tribunu a šlo se do druhého dějství.

Foto: Dan Hamilton, Reuters

Karolína Plíšková na turnaji v Torontu.

I tam měla Kanaďanka v úvodní hře šanci prolomit podání Plíškové, to se jí ale nepovedlo. I to nejspíš pomohlo české tenistce k uklidnění a začala mít na dvorci navrch. Vzala domácí hvězdě servis a vzápětí brejk potvrdila při svém podání. Vedení pak navýšila až na 5:0, ale pak získala první hru Andreescuová a odvrátila tak sama kanára.

Dokonce následně Plíškové prolomila podání, pak si vyžádala pomoc fyzioterapeutky. Za českou tenistkou v té chvíli opět přispěchala trenérka Martinezová a udělila jí pár rad. Kanaďanka se totiž se zraněným tříslem odporoučela do útrob stadionu k ošetření. Ani vynucená přestávka Češku nezabrzdila a druhou sadu získala poměrem 6:2. Rozhodnout tedy musel třetí set.

Rozhodující dějství nabídlo fanouškům nejdramatičtější podívanou, kdy si obě hráčky držely podání. Za stavu 4:3 pak opět zamířila za Plíškovou koučka Martinezová a zdůrazňovala své svěřenkyni, že je ideální čas na brejk. Jenže Kanaďanka své podání udržela.

Na podání šla Plíšková a vybrala si slabší chvilku. Kanaďanka se dostala poprvé ve třetí sadě k možnosti vzít Češce servis, ale dokázala ji hned využít a byla blízko vítězství. Když pak nezaváhala na servisu, mohla slavit postup. Po porážce Plíškové je jasné, že novou světovou jedničkou bude po turnaji Naomi Ósakaová..

Reklama

Související témata: