Hlavní obsah

Zápas snů pro českou hvězdičku, Bouzková vyzve Williamsovou: Serena je můj vzor!

Marie Bouzková je senzací tenisového turnaje v Torontu a další Češkou, která míří do světové špičky. Včetně kvalifikace vyhrála během týdne šest zápasů a neztratila ani set, přestože jí stály v cestě tři vítězky grandslamových turnajů. Odměnou jí bude v noci na neděli zápas proti Sereně Williamsové, které se už jako dítě chtěla vyrovnat.

Foto: John E. Sokolowski, Reuters

Bouzková během čtvrtfinálového zápasu na Rogers Cupu proti Simoně Halepové.

Článek

Rodačce z Prahy byl rok, když mladší z amerických sester vyhrála v roce 1999 poprvé US Open. "Serena byla můj vzor, když jsem vyrůstala. Způsob, jakým hraju, moje technika, hlavně bekhend jsou trochu podobné. Těším se na zápas s ní," řekla novinářům v Torontu. Trochu nesměle jako by ještě nevěřila, že za pár hodin bude sama stát na kurtu proti hrající tenisové legendě.

V devíti letech ji otec vzal do Ameriky a přihlásil do slavné akademie Nicka Bollettieriho, jíž prošla i Serena. Později se s talentovanou dcerou vydal jinou cestou, ale v Americe Bouzková zůstala, studuje obchodní administrativu na univerzitě v Indianě a hlavně hraje tenis. Otci s jejím tréninkem pomáhá španělský kouč Cristian Requeni.

Foto: John E. Sokolowski, Reuters

Marie Bouzková při podání během utkání s Halepovou.

Jejím prvním úspěchem byla výhra v juniorském turnaji US Open v roce 2014. Pak následovalo dvanáct vítězství na turnajích nižší kategorie a letos postup do druhého kola ve Wimbledonu. Ten ji posunul na dohled první světové stovky a v Torontu prolétla až na 53. místo. Nezastavily ji ani tři hráčky, které už vědí, jak chutná triumf v grandslamovém turnaji - Američanka Sloane Stephensová, Jelena Ostapenková z Lotyšska a Rumunka Simona Halepová.

"S každým zápasem mi tady roste sebevědomí a to je klíč k úspěchu. Dnes to byl asi vůbec nejlepší set, jaký jsem kdy sehrála," řekla po vítězství nad Halepovou, která po prvním setu odstoupila kvůli bolesti levé achillovky. "Dokázala jsem ubránit spoustu míčů a zároveň sama byla agresivní. Stále víc si to užívám a už si zvykám na to hrát na centr kurtu," pochvalovala si nečekanou změnu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih zápasu Bouzkové s Halepovou.Video: sntv

Reklama

Související témata: