Hlavní obsah

Plzeň - Antverpy 2:1Šok v prodloužení. Český vicemistr si letos poháry nezahraje

MinutaMin. Tým Hráč Akce
81. Krmenčík 1 : 0
98. Krmenčík 2 : 0
113. Mbokani 2 : 1
Záznam online reportáže

Robert NeumannSport.czPrávo

Od pondělí visel před Doosan Arénou plakát s textem: Chceme podzim v pohárech. Toto přání se však fotbalové Plzni nesplní. Ve čtvrteční odvetě 3. předkola Evropské ligy s Antverpami sice smazala jednogólové manko z Belgie (0:1), přesto jí to po výhře 2:1 díky pravidlu o gólu na hřišti soupeře k postupu nestačilo.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Michael Krmenčík a Tomáš Chorý z Plzně a vpravo Abdoulaye Seck z Antverp během odvety 3. předkola Evropské ligy.

Článek

Odehráli jsem úžasný zápas a je škoda, že se nám nepovedlo postoupit, lituje Pavel Vrba

Byť soupeře přehrávala, vytvořila si spoustu šancí, nastřelila dvě břevna a díky brance Krmenčíka si vynutila prodloužení. V něm se Krmenčík trefil podruhé, jenže hosté i bez vyloučeného Secka dokázali Mbokanim vstřelit postupovou branku na 2:1.

V úspěšné éře, kterou odstartoval premiérový titul v roce 2011, se jim stalo teprve podruhé, že se jich poháry netýkají. Pro kapitána Patrika Hrošovského to tak byla smutná rozlučka. V pátek totiž nabere kurz Belgie, kde se stane posilou mistrovského Genku.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Milan Petržela ze Slovácka a Joel Kayamba z Plzně.

Úvod patřil hostům

Natěšení fanoušci Antverp, které se na evropskou scénu dostaly po 22 letech, nejprve Doosan Arénu rozsvítili a posléze zakouřili světlicemi. Hned v první minutě mohli slavit gól. Pokud by se hosté trefili, bylo by s Viktorií zle, k postupu by musela vstřelit tři góly.

Domácí kontrovali parádní akcí Limberského s Kopicem. Plzeň následně dostala soupeře pod velký tlak. Ve 21. minutě neudržel brankář Bolat míč, do sítě se ho nepodařilo dostat Krmenčíkovi, Kopicovi ani Hořavovi.

Poté Limberský vyčaroval báječný volej, levačkou trefil břevno. Na bránu Antverp se valil jeden útok za druhým, jenže finální fáze je v posledních zápasech velká plzeňská slabina. A když už nakonec gól před přestávkou dala, kvůli ofsajdu neplatil.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Fotbalisté Plzně Tomáš Chorý (vlevo) a Michael Krmenčík se radují z gólu v duelu 3. předkola Evropské ligy proti Antverpám.

Krmenčík dal domácím naději

Nedal ho ani Krmenčík, který zkraje druhé půle pálil z pravé strany. Pak domácí znovu orazítkovali břevno, tentokrát Havlem. Vzápětí zahodil tutovku Kalvach, stejně si vedl o chvíli později Kayamba. Sice ho přehodil, jenže míč doskákal vedle tyče.

Dát kýžený gól se viktoriánům nakonec povedlo. V 81. minutě se trefil Krmenčík a šlo se do prodloužení. V něm se brzy prosadil opět Krmenčík, vzápětí byl vyloučen hostující Seck. Jenže ve 112. minutě šokoval Doosan Arénu Mbokani a bylo po postupových oslavách.

Odvetné utkání 3. předkola fotbalové Evropské ligy:
Viktoria Plze– Royal Antverpy 2:1 po prodl. (1:0, 0:0)
Branky: 81. a 97. Krmenčík – 113. Mbokani. Rozhodčí: Massa – Giallatini, Di Iorio (všichni It.). ŽK: Mihálik, Hrošovský – Jukleröd, Haroun, Bolat, Seck, Lamkel Zé, Bölöni (trenér). ČK: 101. Seck. Diváci: 9717. První zápas: 0:1, postoupily Antverpy.
Plzeň: Hruška – Havel (114. Řezník), Hejda, Brabec, Limberský – Kalvach (75. Chorý), Hrošovský – Kayamba (107. Hloušek), Hořava, Kopic – Krmenčík (102. Mihálik). Trenér: Vrba.
Antverpy: Bolat – Buta, Seck, Batubinsika, Jukleröd – Haroun, De Sart (106. Coopman) – Hairemans (94. Baby), Refaelov, Rodrigues (84. Lamkel Zé) – Bolingi (45. Mbokani). Trenér: Bölöni.
Jakou známkou (školní stupnice) byste ohodnotili výkon Plzně v odvetném utkání proti Antverpám?
1
26,5 %
2
16,7 %
3
13,6 %
4
4,4 %
5
38,8 %
Celkem hlasovalo 1439 čtenářů.

Reklama

Související témata: