Hlavní obsah

Slovácko - Příbram 2:0Slovácko po dvou brankách Petržely porazilo Příbram

MinutaMin. Tým Hráč Akce
48. Petržela 1 : 0
62. Petržela 2 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slovácka zvítězili v 6. kole první ligy nad Příbramí 2:0. Obě branky dal po přestávce Milan Petržela, který si připsal úvodní góly po návratu do Uherského Hradiště z Plzně. Slovácko v lize porazilo Příbram poosmé za sebou, potřetí po sobě vyhrálo navíc bez inkasovaného gólu a minimálně do neděle se posunulo na druhé místo tabulky za vedoucí Slavii. Hostující celek ani ve třetím venkovním zápase v sezoně nebodoval a neskóroval.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hlavičkový souboj (zleva) Vlastimila Daníčeka ze Slovácka a Karůa Soldáta z Příbrami.

Článek

Úvodních pár minut patřilo hostujícímu týmu, ale žádnou šanci to nepřineslo. Domácí od desáté minuty převzali iniciativu a začali dobývat soupeřovu obranu. Po centru od Reinberka hlavičkoval Hofmann, o dvě minuty později jej napodobil Šašinka, ale gólman Boháč neměl s oběma pokusy příliš velkou práci.

Moc nebezpečná nebyla ani Zajícova patička v nouzi z 20. minuty. První velká šance přišla o pět minut později, kdy Havlík vysunul Šašinku, ale Boháč mu včasným vyběhnutím střelu zlikvidoval.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Jan Navrátil ze Slovácka (vlevo) a Emmanuel Antwi z Příbrami v 6. kole fotbalové ligy.

Domácí měli převahu až do konce první půle, ale chyběla jim finální přihrávka a přesnost. Hosté ohrozili Trmala až před poločasovým hvizdem, závar po rohu však nevyužili.

Po přestávce přišly góly

Necelé tři minuty po přestávce Slovácko otevřelo skóre. Nejzkušenější hráč domácích Petržela na hranici šestnáctky obešel Antwiho a prudkou ranou prostřelil Boháče.

Slovácko vedoucí gól evidentně uklidnil. V 55. minutě předvedl Petržela slalom mezi bránícími hráči, jen finální střela skončila těsně vedle. Po hodině hry rozehráli domácí signál ze standardní situace, na jehož konci Hofmann hlavičkoval těsně nad.

Záhy přišel druhý gól a znovu se prosadil Petržela. Šestatřicetiletý bývalý reprezentant se v 62. minutě dostal k přihrávce od Reinberka o chvíli dřív než spoluhráč Šašinka a uklidil míč pohotově do sítě.

Slovácko dostalo zápas plně pod kontrolu a i nadále častěji drželo míč. Příbram i za nepřízného stavu spoléhala hlavně na brejky, ale za celý zápas prakticky nevystřelila na bránu. Domácí bez problémů udrželi vedení a potvrdili minulou nečekanou výhru 2:0 z Plzně.

6. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - 1. FK Příbram 2:0 (0:0)
Branky: 48. a 62. Petržela. Rozhodčí: Zelinka - Hock, Leška. ŽK: Alvir (Příbram). Diváci: 4076.
Slovácko: Trmal - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Divíšek - Havlík, Daníček - Petržela (70. Kalabiška), Šašinka, Navrátil (80. Sadílek) - Zajíc (88. Hellebrand). Trenér: Svědík.
Příbram: Boháč - Tregler, Kodr, Šimek, Antwi (82. Janota) - Alvir, Rezek, Soldát (61. Dramé), Zeman - Polidar - Škoda (65. Hájek). Trenér: Nádvorník.

Reklama

Související témata: