Hlavní obsah

Karviná - Liberec 0:1Liberec zvítězil v Karviné, i když dohrával v devíti

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Pešek 0 : 1
Záznam online reportáže

Karviná

Fotbalisté Liberce v první lize zvítězili na hřišti poslední Karviné 1:0, přestože zápas šestého kola dohrávali bez dvou vyloučených hráčů Oscara a Kamsa Mary. Slovan díky gólu Jakuba Peška z 18. minuty v nejvyšší soutěži zabral po sérii čtyř porážek a opustil předposlední místo, naopak Slezané dál čekají na premiérovou výhru v sezoně a mají na kontě jenom dva body.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Adriel D'Avila Ba Loua z Karviné (vlevo) a Matěj Hybš z Liberce v duelu šestého ligového kola.

Článek

Úvodních deset minut se neslo v ospalém duchu, jako by na hráče obou týmů dolehlo letní počasí. Ačkoliv míč drželi častěji domácí, v 18. minutě se radovali Severočeši. Kuchta poslal povedený centr do šestnáctky, Oscar lehce prodloužil míč na Peška a ten zblízka propálil brankáře Hrdličku.

Karviná se vrhla do útočení, ale brzdily ji vlastní nepřesnosti. Nadějně vyhlížela střely Ba Louy po zblokovaném pokusu Putyery, kterou Nguyen vyrazil před sebe a u dorážky nebyl nikdo z domácích.

Velkou šanci na vyrovnání zahodil ve 34. minutě Hanousek, jemuž ideálně před bránu nabil Ba Loua, Nguyen ale předvedly excelentní zákrok a vyrazil míč na tyč. Ještě v téže minutě podnikli hosté brejk, Oscar nahrál z pravé strany Breitemu, ten ale odmítl náskok Slovanu navýšit, protože zamířil vedle.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Hlavní rozhodčí Jana Adámková a Oscar Murphy Dorley z Liberce.

Druhá půle však začala šancí libereckého Peška, který v solidní pozici hlavičkoval vedle. Pak se dlouho nic nedělo. Až v 67. minutě Rundič napřáhl k ráně z přímého kopu, ale jen pozdravil diváky za bránou.

Těsně poté byl liberecký Oscar vyloučen po druhé žluté kartě a domácím začala přesilovka. Liberec se stáhl na vlastní polovinu a tlačil čas. V 78. minutě napřáhl z dálky domácí Bukata a krásnou ranou napálil břevno.

Po centru Ndefeho to pak hlavou zkoušel Krivák, ale mířil vedle. V poslední minutě se po rohu Ba Louy dostal k zakončení Smrž, jeho střela z první však byla zablokována obětavým klubkem těl libereckých hráčů.

V nastavení Mara srazil unikajícího Ba Louu a rovněž viděl červenou kartu. Pro rozhodčí Adámkovou to bylo už čtvrté vyloučení v pěti utkáních v nejvyšší soutěži. Hosté však vedení ani v devíti nepustili a připsali si druhou výhru v ročníku.

MFK Karviná - Slovan Liberec 0:1 (0:1)
Branka: 18. Pešek. Rozhodčí: Adámková - Mokrusch, Hájek. ŽK: Rundič, Janečka - Oscar, Mikula, Nguyen. ČK: 68. Oscar, 90.+3 Mara (oba Liberec). Diváci: 2960.
Karviná: Hrdlička - Krivák, Kouřil, Rundič, Ndefe - Smrž, Hanousek (46. Janečka) - Putyera (46. Guba), Lingr (74. Bukata), Ba Loua - Petráň. Trenér: Straka.
Liberec: Nguyen - Mikula, Kačaraba, Karafiát, Hybš - Breite, Oscar - Pešek (83. Malinský), Mara, Potočný (90.+5. Chaluš) - Kuchta (78. Musa). Trenér: Hoftych.

Reklama

Související témata: