Hlavní obsah

Věřili jsme, že Plzni po Antverpách dojdou síly. Stalo se, řekl teplický hrdina Hora

Teplice

V Plzni před lety působil, v neděli na Stínadlech ji obral o dva body. Pohotovou střelou z jedné ze závěru ligového zápasu 6. kola fotbalové ligy teplický kapitán Jakub Hora vyrovnal na 1:1. „Ve skluzu to umím trefovat, věřil jsem si," uvedl po své premiérové brance v nové sezoně.

Foto: Facebook: Jakub Hora

Jakub Hora, fotbalista Teplic.

Článek

Viktoria vedla po prvním poločase po parádní ráně Kalvacha z trestného kopu, která skončila v šibenici. Po přestávce ale Severočeši zatlačili úřadujícího vicemistra a zaslouženě srovnali. „Výsledek sedí. Plzeň byla možná lepší v prvním poločase a my ve druhém. Udrželi jsme míče, dařila se nám kombinace," pochvaloval si Hora. Tepličtí prý věřili, že kolem šedesáté minuty dojdou Plzni síly. Vzhledem ke čtvrteční odvetě 3. předkola Evropské ligy s Antverpami, kterou rozsoudilo až prodlužení.

„Po tom, co Viktorka předvedla proti Antverpám, kdy odehrála sto dvacet minut ve fantastickém tempu, jsme věřili, že jí musí dojít síly. Myslím, že se tak stalo," podotkl Hora, podle kterého se na výkonu Západočechů negativně podepsala neúčast slovenského záložníka Patrika Hrošovského, jenž přestoupil do belgického Genku. „Páťa je super kluk, nejlepší střední záložník v české lize. Musí být tedy znát, když odešel," prohlásil Hora.

Za poslední dva domácí debakly (0:8 s Mladou Boleslaví a 1:5 se Slavií) poslali Tepličtí v neděli fanouškům omluvenku. Za výkon ve druhé půli jim tribuny na Stínadlech aplaudovaly.

„Podporu fanoušků jsem cítil i během zápasu. Hnali nás dopředu, fandili. Ten gól byl pro ně odměnou. A já jsem si konečně užil, že nám tribuny fandí. Nádhera," rozplýval se Hora. Po uplynulé sezoně vypadalo, že odejde do zahraničí, během léta pak byl na spadnutí jeho přestup do Jablonce. Nakonec však fotbalista zůstal v Teplicích.

„Začal jsem ligu tady, musím makat. Pokud budu dávat góly, bude o mě zájem. Když je střílet nebudu, nebo budu hrát špatně, zájem nebude. Je to pořád stejné, je jedno, kde hraju," dodal Hora.

Reklama

Související témata: