Hlavní obsah

Sudí chybovali, i když měli na pomoc video! Ostrava měla na Spartě dohrávat bez dvou vyloučených

Podle komise rozhodčích měli fotbalisté Baníku Ostrava v 6. kole první ligy dohrávat zápas se Spartou na Letné bez dvou vyloučených. Červeným kartám unikli Nemanja Kuzmanovič a Václav Procházka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Georges Mandjeck ze Sparty a Robert Hrubý z Baníku Ostrava.

Článek

Sudí Ondřej Ginzel s videorozhodčím Janem Machálkem nejprve chybně posoudili zákrok ze 27. minuty, kdy Kuzmanovič, zády otočený k hlavnímu rozhodčímu, udeřil Georgese Mandjecka. Srbský útočník Baníku za to nedostal ani žlutou kartu. V 69. minutě měl Ginzel udělit Procházkovi druhou žlutou kartu po faulu na Michala Sáčka za zmaření slibně se rozvíjející akce Sparty, která zápas vyhrála 2:0.

Rozhodčí chyboval i v utkání Bohemians 1905 proti Olomouci. V 55. minutě Ondřej Lerch nesprávně nařídil penaltu pro hosty po souboji Šimona Falty s domácím obráncem Lukášem Hůlkou. Olomouc šla díky tomu do vedení 2:0, ale nakonec podlehla 2:3.

Vylučovat měla i Adámková

Rozhodčí Jana Adámková měla podle komise v utkání Karviné s Libercem (0:1) ve 42. minutě nařídit ve prospěch Slovanu přímý volný kop a navíc domácím vyloučit Milana Rundiče po zákroku na Jakuba Peška za zmaření zjevné brankové možnosti.

Reklama

Související témata: