Hlavní obsah

Soupeři na kolenou, komentátor v amoku. Vládce Ameriky vystřihl famózní gól

Los Angeles

Euforie je slabé slovo, spíš nefalšovaný amok. Asi dvacetkrát hulákal útočníkovo jméno, pak dvacet vteřin křičel Gól!... Televizního komentátora strhla fotbalová lahůdka, kterou na trávníku vystřihl Carlos Vela. Mexický kanonýr Los Angeles FC si v duelu se San Jose (4:0) udělal při velkolepém sólu z protihráčů tréninkové kužely a po hokejovém blafáku gólmanovi svůj slalom chladnokrevně zakončil.

Foto: Marcio Jose Sanchez, ČTK/AP

Kapitán Carlos Vela táhne Los Angeles FC, zaskvěl se parádním gólem.

Článek

Nechává za sebou mnohem slavnější jména, jakými jsou Zlatan Ibrahimovic či Wayne Rooney. Jasně nejlepším střelcem zámořské MLS je Carlos Vela. Třicetiletý Mexičan vede osm kol před koncem základní části tabulku střelců s 26 góly a už jen pět branek ho dělí od vyrovnání rekordu soutěže. Venezuelan Josef Martínez nastřílel 31 gólů v minulé sezoně, v níž dovedl Atlantu k celkovému triumfu v MLS.

V roce 2006 koupil Velu londýnský Arsenal, většinu času však strávil na hostováních. Celta Vigo, Salamanca, Osasuna, West Bromwich... Pak ho Kanonýři prodali do San Sebastianu, odkud loni zamířil do Ameriky.

Los Angeles FC je suverénním lídrem MLS a Mexičan jeho největší hvězdou. Jeden rekord už Vela má. Připsal si v sezoně 26 branek a 15 asistencí a jako první v historii soutěže překonal hranici 40 „kanadských" bodů.

Portál MLS navíc označil jeho skvělý slalom za možného kandidáta na gól roku.

Reklama

Související témata: